dilluns, 31 de març del 2008

La Vanguardia enllaça amb els blogs

Els diaris clàssics comencen a entendre la importància dels blogs i el pes que tenen a la xarxa. Un d'ells, La Vanguardia.es ha fet un pas endavant incorporant al seu web el motor de cerca de blogs Twingly, una eina que fa aparèixer al costat de cada notícia el llistat de comentaris de la blogòsfera que hi fan referència amb algun enllaç.

Altres rotatius europeus com el portuguès Público i el danès Politiken també ofereixen aquest servei.


La mecànica per aconseguir que el blog aparegui a La Vanguardia, com s'explica en aquesta plana, és senzilla:

S'ha d'afegir l'adreça http://rpc.twingly.com a la llista de serveis ping de les eines del blog o, en el cas de no ser compatible amb el ping automàtic, es pot fer ping manual en aquesta altra: http://www.twingly.com/ping.aspx .


L'ús de Twingly aporta beneficis a les dues parts: el diari amplia la seva xarxa social mentre els que els blocaires aconsegueixen major visibilitat, que és un dels factors més difícils d'assolir a la blogòsfera.


A la següent captura de pantalla podeu veure com apareix aquest comentari al web de La Vanguardia:


4 comentaris:

mai9 ha dit...

i si fas servir blogger com tu i com jo aquesta eina es queda en res?

Anònim ha dit...

Hola m'agradaría que m'expliquesís com haig de fer per possar-me amb la Vanguardia, jo ting el blogg a word-press e he intentat peró no se com s'ha de fer. Moltes gracies. Angels

Toni Dalmau ha dit...

Hola marola77!

El procediment és senzill. Primer t'has de donar d'alta com a usuària de Twingly. Després, quan facis una entrada en el teu blog hi has de posar algun enllaç que porti cap a la noticia de La Vanguardia. Finalment, quan l'entrada estigui penjada al blog, vas a la plana principal de Twingly i fas un ping manual (has d'entrar l'adreça del teu blog a la finestra on posa fer ping). I ja està.

Salut!

Toni Dalmau ha dit...

Hola mai9!

Ho preguntes pel ping automàtic?

Pots fer ping manual posant l'adreça del teu blog a la finestra que apareix a Twingly.

Salut!