dimarts, 4 de març del 2008

El llit de Rajoy


Tal i com va succeir la setmana passada després del primer debat, els sondejos han tornat a coronar Zapatero com a guanyador del segon i darrer cara a cara televisiu celebrat ahir al vespre. Aquesta vegada s'ha vist a un presidenciable socialista amb el discurs posat en el futur, presentant les propostes per a la propera legislatura, però amb la pólvora dialèctica suficient per respondre amb més contundència que a l'anterior debat als atacs del candidat del PP.

Per la seva part, Mariano Rajoy ha aparegut més tranquil que el primer dia i parlant amb major convenciment argumentatiu dels temes que tant agraden a la penya política i mediàtica conservadora: ETA, la nació espanyola, el “perill” de la immigració i la “persecució” del castellà a Catalunya (allò que fins i tot la seva cap de llista per Barcelona, Dolors Nadal, ha negat).

Incapaç de seduir amb un missatge optimista als votants no convençuts, Rajoy s'ha mostrat tan mancat de propostes de futur i tan entregat a la crítica del passat que probablement serà, quatre anys més, un excel·lent cap de l'oposició. Suposant, això sí, que doña Cuaresma, “la del gesto agrio”, Pedro J i el locutor estrella dels bisbes no li facin el llit, que tot pot passar a la vinya del Senyor quan comencin a volar punyals.

Foto: Zapatero y Rajoy saludant-se abans del debat davant de la moderadora, la periodista Olga Viza. / Efe