diumenge, 23 de setembre del 2007

Les bombolletes Mas i Duran

Divendres, coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida van pactar una treva en el territori neutral d'un hotel de Barcelona i sense necessitat que l'ONU fes cap desplegament de cascs blaus. L'enèsima crisi entre CDC i UDC s'ha tancat sense compareixença conjunta dels dos líders i amb un fred comunicat en el qual queda clar que CiU ha de mantenir la “centralitat”-concepte allunyat d'aventures sobiranistes- , que Duran serà el cap de llista a les generals i que els democratacristians “respecten” -que no vol que acceptin- la proposta de “refundació del catalanisme” formulada per Mas.


La fredor de la posta en escena d'aquest acord, un comunicat enviat als mitjans de comunicació pels departaments de premsa dels dos partits, posa en evidència que la cosa s'agafa en pinces i que més que una pau definitiva és una treva per intentar arribar, sense més trencadisses, a les eleccions de març.


Com que en el mig d'aquesta recta final hi la les festes nadalenques, uns i altres s'hauran de menjar els torrons junts representant el paper de família contenta i feliç, que és el que s'espera de gent centrada.


Ara que Freixenet ha prescindit de Leopoldo Pomés i ha fitxat Martin Scorsese per rodar l'esperat espot de Nadal, seria un bon moment per no renunciar al concepte de les bombolles (al cap i a la fi el cava va lligat a la tradició) i fer debutar Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida en el marc incomparable de la Carta Nevada. La música, el brindis i l'alegria servirien per tapar les penes i per amagar les ganivetades traperes que, tard o d'hora, tornaran a brollar abans o després de la cita amb les urnes.



Fotomuntatge
: “El Club” de TV3