dijous, 27 de setembre del 2007

Durex o el miracle de cardar


La multinacional dels preservatius Durex ha fet públic el seu estudi anual que, aquesta vegada, situa Espanya en el top 10 de la freqüència sexual. Segons l'enquesta realitzada a 26 països, un 72 per cent dels ciutadans de l'estat espanyol practiquen el sexe al menys una vegada a la setmana, la qual cosa fa que ocupin un 8è lloc empatats amb els suïssos. Al capdavant de la llista hi ha els grecs (87 per cent), seguits dels brasilers (82 per cent) i els russos (80 per cent), mentre que a la cua de la rebolcada setmanal hi queden els nord-americans (53 per cent) i els japonesos (34 per cent).


Però si ahir Durex ens situava a la primera divisió mundial dels ben trempats, avui la multinacional ens ha destrempat amb la noticia del proper tancament de la seva fàbrica de condons de Rubí, on hi treballen 230 persones, i el trasllat de la producció a Tailàndia i l'Índia. La justificació és la de sempre: la planta ha deixat de ser competitiva en relació a les fàbriques situades en altres indrets del món. Serà una deslocalització més com també ho va ser fa dues dècades el tancament d'una planta britànica i l'obertura immediata de les instal·lacions a Rubí. Si en aquell moment es va veure la cara positiva del trasllat, ara toca veure la negativa i passar pàgina intentant que els treballadors puguin cobrar les indemnitzacions més altes possibles.


Tornant als resultats de l'estudi, el fet que, en teoria, hi hagi aquí bons gimnastes del sexe i per a tant es consumeixin -és de suposar- més gometes, no compensa l'alt cost de la manipulació del làtex.


O tal vegada, com sospitem cada cop que Durex presenta el seu informe anual, en el top 10 de la follamenta mundial hi ha més sexe oral que omple amb imaginació les orelles dels enquestadors que pura i simple veritat.


Oblidada la guerra freda, l'ésser l'humà calent ja no pot apropar-se libidinosament a la parella amb la vella excusa que cal follar perquè el món s'acaba. En ple segle XXI, ara que ningú perd el son pensant que un míssil disparat des de Sibèria ensorrarà el pis hipotecat per La Caixa, l'Església manté el seu missatge secular segons el qual cardar per plaer és pecat quan en realitat, per molt que diguin els senyors de Durex, és miracle.


O al menys, un any més, així ho vull creure. Amen.