dimarts, 18 de setembre del 2007

Duran assegura que no es toca els pebrots


A cinc mesos de les eleccions generals, CiU disputa a McLaren-Mercedes el primer lloc en el Campionat Mundial de la Família Més Malavinguda del Món. La setmana passada, Josep Antoni Duran Lleida va decidir marcar paquet posant-se el casc damunt la seva elegant calvície d'aspirant a ministre i va prémer a fons l'accelerador d'Unió Democràtica, anunciant que no acceptarà pilotar la màquina de CiU en el Gran Premi de les Generals fins que els enginyers i mecànics convergents no li expliquin quin tipus de motor i de pneumàtics pretenen muntar al vehicle.

L'arrancada del pilot Duran va ser tan sobtada que una mica més i s'emporta per davant a Artur Mas, distret com estava, palplantat a la recta del circuït i venent amb un altre nom -refundació del catalanisme- el vell pal de paller d'en Pujol.

Al llarg del cap de setmana, el líder d'Unió ha continuat donant voltes al circuït insistint que a les “seves eleccions” no vol sentir a parlar de vel·leïtats sobiranistes, ni d'independència, ni de pactes amb ERC, ni de front comú a Madrid amb el PNV i BNG. No hi ha temps ni ganes per fer volar coloms. Els objectius són a curt termini -el proper mes de març- i Duran Lleida no està lògicament interessat, al final de la cursa, en trucar a la porta de La Moncloa i donar la ma a Zapatero o a Rajoy vestint l'uniforme poc conciliador que li pretén dissenyar Artur Mas.

Per la seva part, el líder convergent es nega en rodó a haver de contemplar l'any vinent i des de la distància, hipotètiques escenes de llit entre Zapatero i el soci Duran Lleida, mentre ell segueix fent, a pa i aigua i com a cap de l'oposició, la seva particular travessia del desert per culpa, precisament, dels socialistes catalans.

La cosa, doncs, a la coalició està entretinguda i promet espectacle, malgrat que en un comunicat difós ahir per CDC s'acusés als socis d'estar fent avorrir fins i tot als cargols posats a dejunar.

Reclamem a la direcció d’UDC d’anar per feina i d’entendre que les discrepàncies públiques entre CDC i UDC acaben avorrint el poble de Catalunya i només serveixen per acontentar els nostres adversaris polítics.

La resposta de Duran avui a TVE ha tingut la seva gràcia:

"M'estalvio comentaris respecte a això. S'hauria de parlar d'educació, i prefereixo no fer-ho, perquè realment que un partit soci li demani a l'altre que es posi a treballar, com si ens estiguéssim tocant els pebrots, em fa la sensació que és una falta de respecte tremenda, perquè aquí es treballa i molt, i des de fa temps".

El que dèiem: aquí hi haurà molt d'espectacle i a la seu convergent del carrer Còrsega poden estar ben tranquils: els espectadors no ens hi avorrirem gens ni mica.


Acudit 1: KAP (La Vanguardia)

Acudit 2: X. Torrent (El Punt)

1 comentari:

Lo Vilot ha dit...

M'agrada molt aquest ironia .... he vist fins hi tot el color de casc a la graella de sortida i com surtia disparat en Duran.

Però no s'ha adonen que durant la volta d'escalfament està prhibit avançar?

Altre cop, felicitats

P.D.: Tindré que canviar d'horari per dormir, crec que això de fer-ho als matins dona redits :-)