diumenge, 13 de maig del 2007

Ronaldinho i la ma que el paga

El jugador del Milan Kaká ha sol·licitat formalment a la Confederació Brasilera de Futbol no ser inclòs a la llista de convocats per disputar la Copa Amèrica, que aquest any es celebra a Veneçuela entre el 26 de juny i el 15 de juliol. D'aquesta manera, el centrecampista, que sona com un dels possibles fitxatges del Real Madrid per la propera temporada, podria fer vacances a l'estiu i arribar fresc com una rosa a la Casa Blanca.


A la seva carta, Kaká, que és el primer brasileny que s'ha autodescartat d'aquesta edició de la Copa Amèrica, afirma que està cansat i que necessita vacances. Concretament diu que degut a les divergències entre els calendaris de les diverses competicions, porta tres anys sense poder gaudir de vacances i que durant aquest període ha disputat 180 partits oficials amb el seu club i amb la selecció. “Això –escriu el jugador- està provocant un constant i acumulat desgast en la meva condició física i pot provocar lesions en el futur”. Afegeix també que cada cop que és convocat a la selecció es sent molt orgullós, però es mostra convençut que aquesta vegada “no tindré les condicions psíquiques i físiques per complir bé el paper que s'espera de mi a nivell internacional”.


Com que les causes del cansament són idèntiques, Ronaldinho podria fotocopiar aquesta mateixa carta, posar-hi el seu nom i enviar-la a la Confederació Brasilenya. El gran interrogant és si ho farà o si, per allò de reconciliar-se amb Dunga i per fidelitat als colors de la selecció, acabarà mossegant la ma que el paga, que és blaugrana.

Foto: Ronaldinho i Kaká durant un entrenament de la selecció brasilera.