dimecres, 16 de maig del 2007

Convivència 0 - Ordenança 2


L'alcaldable d'ICV-EUiA per Barcelona, Imma Mayol va aprofitar ahir la campanya electoral per fer ressuscitar la polèmica sobre l'ordenança de civisme que a la tardor del 2005 va provocar una forta crisi entre els socis del govern municipal. La candidata ecosocialista va acusar a ERC i al PSC d'haver-se alineat amb la dreta votant a favor d'una ordenança que “barreja problemes socials, com la prostitució i la mendicitat, amb qüestions d'incivisme”. Segons Mayol, aquesta normativa "no va respondre a necessitats de la ciutat sinó de l'alcalde Clos de tenir més autoritat davant la ciutadania".


Com que les campanyes tenen un punt -o dos- d'espectacle, Mayol va convocar a la premsa a la platja de la Nova Mar Bella, on els Joves d'Esquerra Verda (JEV) havien organitzat un partit de futbol per escenificar que és possible fer compatibles els diferents usos dels espais públics. L'acte polític-esportiu contra la doctrina Clos de sortir ben pixat de casa tenia un rerefons simbòlic i per això un equip vestia una samarreta verda amb la paraula Convivència i l'altre una de negre amb la paraula Ordenança. Se suposa que havia de guanyar la Convivència ecosocialista, però al final els triomfadors, per 0-2, van ser els de l'Ordenança.


La realitat és tossuda i si els vots es van imposar el desembre del 2005 a favor de la normativa impulsada per Clos, ara ho han fet els gols. Lamentablement no tenim dades suficients per confirmar si l'actual ministre d'Indústria feia ahir d'entrenador a la Mar Bella, ni tampoc si els jugadors de l'equip negre eren en realitat membres camuflats de la Joventut Socialista de Catalunya.



Foto: Imma Mayol junt amb membres dels dos equips de futbol platja. / ICV-EUiA