dimarts, 1 de maig del 2007

Humor republicà per la nova infanta

Per sort per la Corona, la infanta Sofía de Borbó no ha nascut avui 1 de maig, Festa del Treball, cosa que hauria donat lloc a molts acudits malintencionats i republicans. La cesària reial es va practicar diumenge, amb la qual cosa la direcció de la luxosa clínica Ruber Internacional de Madrid ha volgut desmentir la l'insistent rumor segons el qual els ginecòlegs fan cesàries a dojo els divendres per poder fugir tranquil·lament de cap de setmana. Aquest diumenge 29 d'abril, els catòlics celebraven Santa Caterina de Siena, Sant Agapit i Sant Secundí, però Felip de Borbó i Letizia Ortiz han optat per posar-li a la infanta el nom de Sofía, que en grec significa “saviesa”, un atribut sovint somniat però no sempre assolit a Casa de Borbó.


Aquest nom, que vol ser un homenatge a l'àvia paterna i que es va mantenir en secret fins diumenge, ja figurava des de feia dies a les porres organitzades per alguns mitjans de comunicació. La gent que segueix la premsa rosa s'havia agafat el tema amb el respecte que acostumen a tenir amb els membres de la Casa Reial, però ara que gràcies a internet s'ha posat de moda la interactivitat, algunes comunitats de lectors han aprofitat per riure de valent.


A 20 Minutos.com se'ls va acudir plantejar fa uns dies la següent pregunta:


¿Qué nombre elegirías para la segunda Infanta?


I aquests han estat alguns comentaris dels lectors:


- La Bribona, para que vaya a juego con el barco de su abuelo y en sintonia con la corona


- Burbuja Inmobiliaria de Borbón


- Primitiva, a ella si que le tocó y sin gastar un duro.


- Caperucita, xq va a vivir del cuento


- Menudavidorra Tevasapegar Acosta de Nuestros Impuestos. Me parece un nombre elegante a la par que discreto


- Francisca de los milagros de Franco.


Mentrestant en El País, la pregunta és la següent:


¿Qué le regalarías a la infanta Sofía?


- Mi hipoteca, para que así se sintiera una más de los españoles


- Una libreta bancaria a mi nombre para que ponga la parte que le pago, ya que soy republicano.


- Un país lo suficientemente maduro e inteligente que pudiera prescindir de la monarquía


- Una cunita tricolor. Para que se prepare.


- Un trabajo para sus padres


- Yo le regalaria un carné de socio a un partido anarquista y mucho sentido del humor.


- Unos padres de la clase obrera.


- Una vivienda de protección oficial , un coche de segunda mano, un contrato temporal, un seguro de autónomo y un chupete por si llora


- La libertad de no vivir gratis de mis impuestos y la dignidad de no pertenecer a una clase social que a sometido a la población durante siglos.


- Una plaza en un colegio público cuando le corresponda por edad, atención sanitaria en la sanidad publica, un bonobus para desplazarse... en fin que llevara una vida lo mas "real" posible.


Com es pot veure, d'humor antimonàrquic no en manca malgrat que a l'estat espanyol, a hores d'ara, ja deuen haver batut tots els rècords d'audiència els programes televisius dedicats a la segona filla dels prínceps d'Astúries.


Mentrestant, algú ja ha obert a corre-cuita el blog infantasofia.blogspot.com, que es presenta irònicament amb l'objectiu de “recaudar efectivos a favor de la tercera república”. Així mateix, segons explica El Catalejo, un internauta resident a A Coruña s'ha avençat a la Casa del Rei comprant els dominis sofiadeborbon.es i sofiadeborbon.com.


La Casa del Rei, escarmentada pel problemes que va tenir anys enrera amb les adreces d'internet relacionades amb Letizia Ortiz, va registrar, hores abans que es fes públic el nom de la segona infanta, tota mena de dominis ('infantasofia', 'sofiaprincesa', 'princesasofia', 'sofia-borbon-ortiz', 'sofia-borbonyortiz', 'sofia-borbonortiz'...). Però l''operació, semblant a la que es va portar a terme quan va néixer la infanta Leonor, no ha estat perfecte i ara caldrà veure quin ús tindran les adreces sofiadeborbon.es i sofiadeborbon.com o si des de La Zarzuela es reclamarà als organismes corresponents la revocació de la titularitat d'aquests dominis.