dimecres, 23 de maig del 2007

Regals de campanya



A la ciutat de Barcelona, les caravanes electorals reparteixen petits obsequis entre la gent que , sense res més a fer, s'apropa als candidats. L'alcaldable convergent Xavier Trias segueix amb la seva obsessió mai del tot explicada amb la fruita, obsequiant als electors amb una mena de poma electrònica que fa llumetes. Per la seva part, el socialista Jordi Hereu té a bé repartir imants de nevera i punts de llibre amb una caricatura seva, mentre que el republicà Jordi Portabella regala posavasos amb el seu nom. El candidat popular, Alberto Fernández Díaz també compta amb un ampli estoc de peces de seducció que inclou gorres, bolígrafs i fins i tot raspalls de dents, per allò de que a votar al PP s'hi ha d'anar no tan sols amb la bufeta buida i el budells reposats sinó també amb la mirada neta i el somriure de dentífric. L'Imma Mayol, en canvi, no està per les tècniques de mercat i intenta guanyar-se als electors – si la tempesta de punxons policials ho permet- només amb el missatge eco-socialista. Si l'alcaldable d'Iniciativa repartís les pomes sintètiques d'en Trias, l'acusarien d'embrutir la terra i de fomentar el canvi climàtic; si repartís imants amb la seva imatge o posavasos amb el seu nom seria un gest massa personalista; i si optés pels raspalls de dents, encara algú descobriria que estan fabricats a ves a saber on gràcies a l'explotació del treball infantil. Millor doncs fer només ús de la paraula i dilluns vinent serà un altre dia.


Però no a tots llocs hi ha tants escrúpols. M'expliquen que en un municipi de la Costa Brava es presenta una llista independent encapçalada per un constructor i promotor immobiliari d'èxit. M'asseguren que, a falta de programa, organitzen els seus actes en la intimitat de diferents bars amb barra lliure i pernil a dojo. També em diuen que han muntat alguna festa infantil en la qual sortegen videoconsoles entre els nens que hi vagin acompanyats de familiars. Aquesta campanya seductora es centre en un barri on el vot és tradicionalment socialista i la veu que m'ho explica afegeix que hi ha bona connexió entre aquests independents de la totxana i alguns convergents de tota la vida.


Ciment i política, les dues eines amb les quals alguns es van fent un país a mida.


Imatges: A dalt, vídeo promocional de la campanya de Trias. A sota, caricatura de Jordi Hereu que apareix en el material de campanya.

1 comentari:

Jobove - Reus ha dit...

interesant el teu blog, si tens un moment passa pel nostre
http://telamamaria.blogspot.com, es troba a Reus Baix Camp
irreverent, iconoclasta, ecléctic i llibertari

gràcies per tot