dissabte, 31 de gener del 2009

Error humà a Google


Centenars de milers d'internautes de tot el món han quedat sorpresos avui a a la tarda quan al fer qualsevol consulta a Google, el cercador oferia, com sempre, el llistat d'enllaços però advertia que entrar a qualsevol de les planes podia causar danys a l'ordinador. La primera reacció de l'usuari, en comprovar que l'avís apareixia a totes les cerques, fins i tot -mira quina paradoxa- posant-hi “Google” com a paraula clau (veieu la captura de pantalla), era pensar que la seva màquina estava afectada per un virus contrari a la famosa empresa californiana.


Uns quaranta minuts més tard, el cercador ha tornat a funcionar amb absoluta normalitat i poc després, en el blog oficial de la companyia, la vicepresidenta de cerca de Google, Marissa Mayer ha demanat disculpes i ha assegurat que el problema ha estat degut a un error humà.


L'explicació és la següent: Des del gener del 2006, Google col·labora amb StopBadWare.org per intentar fer front a les planes que contenen programari maliciós, com virus i troians. Aquesta organització sense ànim de lucre manté una llista negra d'adreces potencialment perilloses i Google la fa servir perquè el cercador pugui avisar als internautes quan el resultat ofert en una cerca comporti algun risc. El que ha succeït avui és que a l'actualització del fitxer s'hi ha afegit, per un error humà, el signe "/" que apareix a totes les adreces, amb la qual cosa Google ha interpretat com a potencialment perillosos tots els webs d'arreu del món.


Sens dubte aquest fals positiu tornarà a encetar el debat entorn el paper cada vegada més dominant de l'empresa californiana i el risc que internet s'acabi convertint en un monopoli de Google. Hi ha molts aspectes a discutir però, què voleu que us digui, com a usuari del cercador protagonista de l'episodi d'avui i d'altres eines i serveis excel·lents com Gmail, Calendar, Google Maps, Google Earth, Google News, Google Reader, YouTube i, naturalment, de Blogger, no en tinc cap o ben poques queixes... per més que avui, durant quaranta minuts, s'hagi produït a la xarxa una certa sensació de pànic.


  • Nota d'aclariment d' StopBadWare.org atribuint la responsabilitat de l'error a Google


Captura de pantalla: El cercador Google mostrant com a "perillosos" els productes de la seva pròpia empresa. / TechCrunch.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totes les webs perilloses?

Un punt de vista nordcoreà :D