diumenge, 18 de gener del 2009

El PP sensual


El Magazine d'El Mundo mostra avui així de sensual a la portaveu del PP Soraya Sáenz de Santamaria. Segons va avançar divendres en portada el diari madrileny, es tracta d'una entrevista de la secció “A solas con”, signada per Nieves Herrero, la periodista que el 1993 va pujar a l'Olimp de la tele escombraria pel tractament donat des del seu programa a Antena 3 a la troballa dels cadàvers de les dues nenes del crim d'Alcàsser.


Segons El Mundo, cinc persones han treballat a la producció de l'entrevista a la portaveu del PP, un desplegament poc habitual.


La Soraya, assegura el diari, “habla sin tapujos de su vida familiar”:


Yo me casé con un hombre que tiene una retranca bárbara. Tenemos una complicidad especial para reírnos de las mismas cosas.


He consultat en el Diccionario de la Real Académia què vol dir això de “retranca” (paraula que fa volar la imaginació) i veig que un dels significats és “Intención disimulada, oculta”.


Tal vegada, la “retranca” no la té només el seu marit sinó que també n'ha fet ús El Mundo al proposar a la portaveu del PP un reportatge fotogràfic d'aquestes característiques.


La imatge de Soraya amb vestit negre amb transparències i aire d'estrella de Hollywood ha sorprès a tothom més que res perquè no estem gaire acostumats a veure al gremi de la política lluint aquesta mirada i cos seductor (estareu d'acord que en Putin fent de Rambo pescador o l'Albert Rivera nu en el seu cartell de campanya no tenen el mateix encant que la mussa pepera).


Per vanitat personal o per ganes de donar una empenta al canvi d'imatge del seu partit, Soraya ha picat l'ham i s'ha deixat seduir per la càmera de Pedro J. , un dels personatges del poder mediàtic que han mogut més fils contra Rajoy. L'entrevista aparentment innocent del Magazine i el seu muntatge gràfic digne de la revista Hola té trampa perquè frivolitza la imatge del partit (cosa que no agradarà als votants més conservadors) i perquè el posa en contradicció amb actituds passades com, per exemple, les crítiques que des del Partit Popular es van fer contra les ministres del PSOE per haver acceptat sortir en un reportatge glamurós de la revista Vogue.


Ni el mateix Pedro J. – com podeu veure en aquest vídeo d'El Mundo- amaga les seves males intencions.


Referint-se a la portaveu del PP com una "femme fatale, recostada en el suelo", el director d'El Mundo afegeix el següent:


"Muchos van a interpretar esta imágen como una expresión del cacao mental de un partido, del caos político de un partido, que da la impresión de no sentirse a gusto dentro de su propia piel. De un partido al que le gustaría ser lo que no es. Y por eso se distancia de sus electores…"


Una jugada poc elegant però perfecte que, a més, ha servit avui a Pedro J. per vendre més exemplars del seu diari a costa del nou PP de Rajoy.


Foto: Luis Malibrán / El Mundo