divendres, 12 de gener del 2007

El color polític d'un autoexili

En declaracions al diari 20 Minutos, María Jesús González, exvicepresidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), ha anunciat la seva intenció d'autoexiliar-se a Canadà i ha afegit que la seva filla, Irene Villa, també està pensant en anar-se'n a viure a Argentina o a Colòmbia.

Nos vamos porque no nos quiere nuestro Gobierno, que ha decidido darse la mano con los asesinos en lugar de con las víctimas. Nos vamos porque hemos perdido, porque a las víctimas se nos está dando una patada. Y quiero irme lo más lejos posible, donde no me entere de lo que pasa aquí. Los de Québec también son separatistas, pero tengo una amiga española allí y por eso decidí comprarme allí la casa


D'aquesta història em sorprenen dues coses. La primera és que María Jesús González hagi anunciat que se'n va d'Espanya precisament quan, a conseqüència de l'atemptat de Barajas, els contactes amb ETA han entrat en via morta i serà molt difícil que es recuperin aquesta legislatura.

La segona és que si el que realment li dol són les converses amb els etarres, hagi esperat a anar-se'n ara, a l'etapa d'un govern socialista, i no ho hagués fet el 1998 quan Aznar va negociar amb els etarres.

L'atemptat en el que María Jesús González i Irene Villa van resultar ferides es va produir el 1991 i per a tant ja eren víctimes del terrorisme quan el PP es va asseure en una taula amb ETA i amb el que el propi Aznar va definir públicament com “el movimiento de liberación vasco”.

Com es pot veure, aquest autoexili es presenta pintat amb un color polític tan clar com el de la pròpia AVT.


Foto: Irene Villa, amb els seus pares, a la presentació del seu llibre. / 20 Minutos

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que la mare se'n va a Canada i la seva filla a Argentina?

Si, i jo a Nova Zelanda ... però en somnis.

En fi, com diuen en castellà: "dime de que hablas y te diré lo que no harás !!!"

Pesats que són uns pesats

P.D.: No és politicament correcte, però les victimes del terrorisme s'etan possant en contra a la resta de la població (per no dir altra cosa). I no dic paraulotes perque soc un reprimit :-)

Anònim ha dit...

Doncs jo no em reprimiré, senyors... El que es està fent l'AVT es mediocre, irrisori, mereixedor d'un altre atemptat, així, sense rencors i amb la màxima celeritat possible. Plens de contradiccions i d'una ira irracional volen pagar amb la mateixa moneda, volen que si no cardem tots la pobra puta se'n vagi de cap al riu. I per desgràcia, en aquesta societat, hi ha moltes diferències i una d'aquestes es que alguns pocs han de pagar per uns molts, sigui el pagament just o injust. Amb un CI per sobre de 70 no costa pas tant d'entendre.
Que se'n vagin ben lluny i no tornin, si el seu CI els permet llegir els panells de vols abans l'avió no marxi.
I per cert... un acudit que rondava pels ambients més radicals farà uns anys, ja que m'he posat políticament incorrecte:
¿Cuál es la canción favorita de Irene Villa?

BOOOOOMBA!

Es cruel riure's d'això... però no sé que es més cruel, si riure's d'una noia sense cames o fer anar la pròpia desgràcia per a interessos aliens i demanant quasi siusplau que continuin els atemptats.
Salut!

Toni Dalmau ha dit...

Home moz, ningú és mereixedor d'un altre atemptat.

Una altra cosa és que l'AVT ens vulgui fer creure a aquestes alçades que és una organització "apolítica" (ho diuen a la primera plana de la seva web).

I una segona qüestió és el que podran pensar les futures víctimes d'ETA respecte als obstacles que ha posat i està posant l'AVT a la resolució del conflicte.