dimecres, 26 d’abril del 2006

El PP en escena

El dimecres 5 d'octubre, el president del Parlament, Ernest Benach va entregar al seu homòleg en el Congrés, Manuel Marín la proposta del nou Estatut. Ho va fer en format digital, concretament li va donar una minúscula memòria USB. A l'acte oficial no es va veure ni un paper.

Ahir, Mariano Rajoy, Eduardo Zaplana, Ángel Acebes i Josep Piqué van portar a Marín els 4 milions de signatures recollides pel PP contra l'Estatut. A l'operació, els populars van utilitzar 10 furgonetes, guarnides amb el lema de la campanya (“Tots tenim dret a opinar”), que es van passejar per Madrid recorrent la distància que separa la seu del partit i el Congrés. Algunes de les 400 caixes transportades pels vehicles de lloguer van ser apilades davant els lleons de la cambra espanyola i van servir de decorat per la fotografia que s'hi van fer els líders de la dreta.

Entre l'escenificació del 5 d'octubre -en Benach entregant a peu dret a Marín la clau de memòria- i la d'ahir hi ha notable distància. És la que separa un acte institucional i modern d'un espectacle propagandístic i aparatós.

Immediatament sorgeixen dubtes. Eren realment necessàries les 10 furgonetes per transportar els plecs amb les 4.028.396 firmes?

I la pregunta del milió: si el PP a les darreres eleccions generals va obtenir 10 milions de vots, què en pensen de l'Estatut els milions de simpatitzants que no han donat la seva signatura a Rajoy?

Com que aquest darrer interrogant és ara per ara difícil de resoldre, algú s'ha entretingut a fer números sobre el desplegament logístic portat a terme pel Partit Popular per omplir de caixes la institució presidida per Marín. Enganxo a continuació unes elucubracions matemàtiques anònimes que, amb to irònic, circulaven avui per internet i que cada ú arribi a la conclusió que consideri més propera a la realitat:

----8<--------------
No sé si heu vist aquesta notícia en aquest insigne diari digital.

Afirmen que el PP va portar les famoses 4.000.000 de signatures en contra de l'Estatut en 10 furgonetes cap el Congrés dels Diputats.

Com que m'avorria he agafat aquesta xifra i he fet quatre números...

En una fulla de recollida de signatures hi ha, com a mínim, 10 signatures per fulla (siguem generosos i suposem que NOMÉS hi ha 10 per fulla i que les fulles NO SÓN a doble cara). Per tant:

4.000.000 signatures / 10 signatures = 400.000 fulles

Quants paquets de 500 fulles suposa això? Doncs:
400.000 fulles / 500 fulles = 800 paquets de 500 fulles

Quant ocupa un paquet de 500 fulles de DIN-A4? Doncs:
297 x 210 x 55 mm = 0,0034 m3

Per tant, quant ocupen 800 paquets de 500 fulles cadascun d'ells?
0,0034 m3 * 800 paquets = 2.74 m3

I ara les preguntes són:

Per transportar 2.74 metres cúbics de signatures van necessitar 10 furgonetes?

i

Quants paquets dels palets d'aquesta foto estaven plens de paperots falsos sense signatures?????

Aquesta gent no optimitza gaire bé els recursos... He decidit no votar-los a les properes eleccions...
----8<--------------