dimarts, 18 d’abril del 2006

Einstein i el fusell llançador de patates

Ara que totes les potències nuclears estan amenaçant a Iran per voler entrar al selecte club sense invitació prèvia, crida l'atenció que alguns aficionats a l'armament renunciïn voluntàriament a la destrucció massiva. És el cas d'un suec de 25 anys que ha estat condemnat a pagar una multa per haver construït i disparat un fusell llançador de patates. El jove es va inspirar en el que havia vist en un programa de televisió (després diran que no es instructiva la petita pantalla) i va decidir construir l'artefacte amb peces comprades en el supermercat del costat de casa. També va adquirir "la munició” (dos sacs de patates) i, un cop enllestida l'arma, la va instal·lar a la terrassa del seu habitatge i va començar a “bombardejar” un aparcament veí. Encara que ningú va prendre mal, les proves pericials fetes per la policia indiquen que aquest peculiar fusell no era una collonada: tenia la potencia d'un revòlver.

El 2003 ja es va produir un cas similar a Alemanya en ser detingut un home de 33 anys quan, sota els efluvis de l'alcohol, estava disparant patates amb un canó d'aire comprimit que ell mateix s'havia construït amb tubs de plàstic.

Tal vegada aquests dos individus dignes de Mad Max es preparen per allò que profèticament va pronosticar amb to apocalíptic Albert Einstein: “No sé quines armes s'utilitzaran a la III Guerra Mundial, però a la IV Guerra Mundial seran pals i pedres”.

Clar que aquest gran científic també va assegurar una vegada que “no hi ha ni la més lleugera indicació de que algun dia puguem obtenir energia de l'àtom”. Els líders de la república islàmica d'Iran i la junta del club nuclear, amb en Bush al capdavant, encara se'n deuen riure de l'erroni pronòstic d'Einstein, però farien bé en gravar amb lletres d'or a la sala del Consell de Seguretat de Nacions Unides, una altra de les frases famoses de l'autor de la teoria de la relativitat:

Només hi ha dues coses infinites: l'univers i la estupidesa humana; i no estic segur de la primera”.