dimecres, 30 de setembre del 2009

Torremolinos, destí "cultural"


Dues agències majoristes -Halcón Viajes i Viajes Ecuador- estan promovent una campanya de “viatges culturals” exclusius per a majors de 55 anys de “la comunitat de Catalunya”. Proposen escapades fora de temporada a Egipte, a les ciutats italianes de Venècia, Florència i Roma, a Viena, a Madrid, a Segovia i a ... Torremolinos!

Ningú pot negar que el municipi malagueny és un dels principals destins de sol i platja de la costa andalusa i de l'estat espanyol (en el seu terme hi ha el 40 per cent de la infraestructura hotelera de la Costa del Sol). A l'estiu s'organitzen concerts de sarsuela, alguna representació de teatre, festes populars com a qualsevol altra població i jornades com “El dia del Turista” i “El dia del Pescaíto”. També compta amb set quilòmetres de litoral i una munió de bars, restaurants i discoteques plens a vessar de milers de turistes.

Però d'aquí a intentar vendre Torremolinos com un destí cultural hi ha un llarg tram. De l'antic poble de pescadors no en queda gairebé ve res, fora de la torre de defensa que dona nom al municipi (el caòtic creixement urbanístic provocat pel boom turístic dels seixanta s'ho va emportar tot per davant).

Això sí, els turistes interessats per la cultura, suposant que n'hi hagi, sempre podran visitar l'únic i singular equipament museístic de la població: el museu del tatuatge El Templo, dedicat a l'art de decorar la pell i situat, i no és broma, a la plaça de la Gamba Alegre.



Foto: Peces exhibides en el museu del tatuatge. / El Templo