dimarts, 1 de gener del 2008

Vacances venudes

Uns amics m'expliquen que han comprat una càmera de vídeo en una de les macrobotigues d'una coneguda cadena de material electrònic i a l'estrenar l'aparell hi han trobat gravades les vacances d'uns desconeguts.

Una vegada recuperats de la sorpresa, podien haver penjat el vídeo a YouTube amb el títol “Aquí teniu les vostres vacances perquè jo no sóc tonto”, però, prudentment han preferit formatejar el disc dur de la càmera i oblidar l'incident.

Fets com aquest m'obliguen a canviar d'opinió. Fins ara pensava que comprar determinats articles directament a la botiga et donava més garanties que fer-ho a eBay però veig que no necessàriament és així...encara que et venguin l'aparell dins una caixa ben precintada. Com si fos nova de trinca.

5 comentaris:

Elrohir ha dit...

Aquesta cadena no és "apta per tontos". Com alguna més que assegura ser la més barata de la ciutat ( ciutat del PC? :P ) tenen una política força curiosa:

Si algú els retorna el que sigui, sota qualsevol motiu, ho canvien sense problemes. Però no ho envien a reparar: Ho tornen a empaquetar, embalar, i posar-ho a la venda, esperant que arribi algú altre, s'ho torni a endur, i aquest cop no ho retorni, ja sigui per que miraculosament s'ha arreglat, ja sigui per mandra del nou propietari, ja sigui que el problema no fos "tal", si no l'incompetència del primer comprador que no sabés fer anar l'aparell.

"No siguis tonto" ... ells no ho són pas!

Anònim ha dit...

Jo fa temps que sospito que aquestes cases que accepten donar-te un altre aparell pel que se t'ha avariat durant la garantia el reparen i tornen a introduir-lo en el circuit com si fos nou (en els casos que això surti realment a compte).

Salut

Toni Dalmau ha dit...

JordiPG:

Vols dir que els sortiria a compte això que dius? Per reparar-lo ells necessitarien peces d'una marca i model determinat i dedicar-hi hores de reparació...

Anònim ha dit...

Per això he posat el parèntesi aclaratori, i a més pensava en concessionaris més que en fabricants.

Ara, estic convençut que hi ha un mercat paral·lel amb aparells electrònics reparats i reintroduïts: si tu no has pagat ni un cèntim per l'aparell llençat, rebutjat o pispat, i ets prou manetes, el podràs vendre amb guany.

Salut

Anònim ha dit...

bé, us asseguro que si vosaltres torneu qualsevol aparell, no perquè no funcioni, sinó perquè per qualsevol motiu no el voleu, la botiga el torna a posar a la venta. En aquests casos el venedor només fa una inspecció de que és torna tot el que s'havia donat i que l'aparell no presenta símptomes d'haver estat usat (ratllades, cops, etc). El que és extrany, és que normalment els aparells no s'accepten si fa molt temps que es van vendre, i en aquest cas, va donar temps a fer unes vacances! Per cert, jo he estat venedor de varies botigues d'electrònica