diumenge, 6 de gener del 2008

Els reis fumats d'Orient




A Girona, el foc està renyit amb les testes coronades. El 13 de setembre de l'any passat, en motiu de la visita de Joan Carles, uns independentistes van cremar fotografies del monarca iniciant una polèmica política i judicial que va durar setmanes. Doncs bé, ahir al vespre, el foc va tornar a fer de les seves aquesta vegada a la cavalcada dels Reis Mags d'Orient, cremant una part de la carrossa del Rei Ros. L'incident es va registrar a mig recorregut, en el carrer Maragall, i va ser provocat per un curtcircuit en el generador elèctric del vehicle reial.

En el paper de Sa majestat Gaspar, l'olotí Arcadi Calzada, ex president de la Diputació, ex vicepresident del Futbol Club Barcelona i actual president de Caixa Girona, va saltar de la carrossa cames ajudeu-me sense que la màgia i el poder reial i real del personatge li servissin per gaire rés.

Una vegada apagat el foc amb extintors, Gaspar va haver de fer la resta del recorregut a peu enmig d'una gran ovació del públic i sobretot dels menuts, que, després de superar l'esglai, es deuen estar fent moltes preguntes sobre les limitacions bomberes dels Mags d'Orient.

Per sort, tot va acabar bé, encara que Calzada va arribar francament cansat i fumat a l'Ajuntament.

Parlant dels Reis Mags i del Pare Noel, font ben informades em diuen que un dels regals que han tingut més èxit aquests dies d'il·lusió ha estat el iJam 5Js. Tecnologia punta i bon paladar reunits en l'objecte més desitjat dels darrers temps.