dimarts, 3 de febrer del 2009

La caixa forta de Pedro J

El Goya del documentalista Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, ha reaparegut a la caixa forta d'El Mundo després que diumenge el trofeu desaparegués del guarda-roba d'un bar musical de Madrid, mentre l'autor de “Bucarest. La memòria perduda” assistia a la festa organitzada per l'equip de “Los crímenes de Oxford”. Ahir, l'autor del “segrest”, un crític en atur d'una trentena d'anys identificat només com a Kiko N.T., va entregar l'estatueta a un periodista d'El Mundo i va reivindicar l'acció com una protesta “contra el sectarisme i el nepotisme del cinema espanyol”. El trofeu -valorat en uns 1.000 euros- ha passat la nit a la caixa forta del diari i avui ha estat recollit per un representant de l'Acadèmia de Cinema.


S'ha acabat l'aventura, però és una llàstima que el Goya no pugui explicar què amaga Pedro J a la seva caixa de seguretat, quins dossiers i quins papers malintencionats sortiran a la llum els propers dies o es mantindran tancats a la foscor esperant el moment oportú per sotragar la vida política...


D'aquí segur que en sortiria un documental tan bo com “Bucarest”, però el nostre Goya haurà de romandre mut dalt d'una prestatgeria de casa l'Albert Solé recordant només que un dia l'Acadèmia de Cinema va premiar al seu propietari per un documental sobre la memòria que es perd inexorablement.


Foto: El "segrestador" del Goya fotografiat d'esquenes amb el trofeu a la ma. / El Mundo

2 comentaris:

Numina ha dit...

potser han aprofitat a instal·lar-li un micor :D

Anònim ha dit...

Potser han aprofitat a instal·lar-li un micro :D