dijous, 18 de setembre del 2008

Sanuy "antisistema"


Estripada considerable de l'exconseller de Comerç Francesc Sanuy a VilaWeb TV contra bancs i caixes, immobiliàries, partits i sindicats:


En aquesta crisi, la banca ha actuat de manera avariciosa i desvergonyida” (vídeo)


Ja se sap que el Sanuy dels darrers anys, investit d'opinador, és un advocat de paraules clares, un personatge que no acostuma a mossegar-se la llengua. En realitat, la seva verborrea contundent i prenyada d'un cert sentit de l'humor li ve d'abans, quan el 1998 va abandonar Convergència després de dotze anys de militància, afirmant que ho feia per aconseguir “un petit grau suplementari de llibertat d'expressió”. No va entrar en detalls, però els rumors de l'època apuntaven que estava fart que des de la direcció convergent li piquessin el crostó pels seus comentaris públics i , sobretot, per les seves crítiques contra la política antiincendis de la Generalitat.


De tota manera, no deixa de sorprendre que un personatge que ha estat home proper a Lluís Prenafeta, membre de la direcció del Cercle d'Economia, parlamentari de CiU, conseller de Comerç, Consum i Turisme, delegat de la Generalitat a Madrid i director de la Fira Internacional de Barcelona i de la Fira de Madrid, aparegui ara com un antisistema de loquacitat desbordada.


Arribats a aquest punt i per arrodonir la seva evolució des dels salons daurats del poder fins a la crítica contundent, només li mancaria a Francesc Sanuy apuntar-se a la “insubmissió a la Banca” i seguir els passos d'Enric Duran , l'activista que assegura haver “expropiat” 492.000 euros a 39 entitats bancaries.


Però, francament, no m'imagino a l'exconseller de Pujol “robant als que més ens roben” i fugint a l'estranger per no caure en mans de la Justícia i patir les represàlies d'aquells amb els que anys enrere segur que va compartir més d'un àpat gloriós.


  • Vídeo d'Enric Duran:



Foto 1: Francesc Sanuy en el vídeo de VilaWeb TV.

Foto 2: Portada de la publicació Crisi, en la qual Enric Duran explica com va "expropiar" 492.000 euros als bancs.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

N'hi ha per llogar-hi cadires. Si algú com en Sanuy diu el que diu, començo a pensar que aquests de la banca no és que s'hagin passat un ou, és que ens han fotut a tots plegats en un merder de dos parells de nassos.

Josep ha dit...

Bé, i si no ens podem apuntar a la via nord-americada al socialisme: privatitzar els beneficis i nacionalitzar els fracassos.