diumenge, 26 d’agost del 2007

Onades gegants




Pels que, més enllà de la dutxa o la pluja, no gosem a posar el cap sota l'aigua, aquests dos vídeos resulten esfereïdors. El de dalt és protagonitzat pel mític surfista professional californià Mike Parsons, qui el 21 de gener del 2001 va ser capaç de cavalcar damunt una onada gegant de 20 metres d'alçada a Cortes Bank, una cadena submarina del Pacífic, situada a uns 170 quilòmetres de San Diego. Aquesta va ser l'onada més gran que mai s'havia surfejat i gràcies a això, Parsons va guanyar un premi de 66.000 dòlars a la competició Billabong XXL. Les imatges, però, corresponen a una altra gran onada que Parsons va superar a la platja de Jaws, a l'illa de Maui (Hawaii), durant la World Cup of Tow-in. Gravades des d'un helicòpter, van passar a formar part de la introducció de la pel·lícula Billabong Odyssey, un projecte que durant tres anys va aplegar als millors surfistes del món a la recerca de les més grans onades oceàniques.


I si aquests professionals es juguen la vida per gust al risc, al prestigi i als diners, el protagonista del vídeo de sota manté un combat inútil amb les onades per pura supervivència. Les imatges van ser gravades fa una setmana a la República Dominicana quan, durant el pas de l'huracà Dean, un noi de setze anys, de nacionalitat haitiana, que mirava el temporal, va caure a l'aigua. Els serveis de rescat no van poder fer res per salvar-lo.





El music player:

"Ship in the night" del baixista de Cream, Jack Bruce acompanyat per Eric Clapton.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

He vist per internet que aquest impressionant vídeo de Mike Parsons tant aviat el situen a Cortes Bank com a Jaws (Maui)...

Toni Dalmau ha dit...

Efectivament, uns asseguren que l'onada "cavalcada" per Parsons va ser en un lloc i altres a un altre.

De tota manera, a la web del documental "Billabong Odyssey" ubiquen l'escena a Jaws.