divendres, 17 d’agost del 2007

El dimoni dins la Nintendo




"Si no fas bondat vindrà l'home del sac i se t'emportarà!!".


Voler acollonir a les criatures d'aquesta manera resulta avui dia tan patètic i ridícul que l'únic que s'aconsegueix és fer-los riure. En plena era d'internet, el que cal fer és agafar al fill, asseure'l davant l'ordinador, entrar a YouTube, fer-li mirar un vídeo d'alguns integristes cristians com Josué Yrion ... i creuar els dits perquè el pastor evangelista faci més efecte que el mític home del sac.


Els pares que, per exemple, es volen escaquejar de comprar una videoconsola Nintendo als seus fills poden intentar que la Wii deixi de ser l'objecte del desig dels menuts amb aquest vídeo en el qual Yrion assegura que el diable és a dins les màquines i els jocs de la multinacional japonesa i provoca als jugadors epilèpsia, ceguesa per destrucció dels nervis òptics i tumors cerebrals malignes.

Per reforçar els seus arguments que no s'aguanten ni amb pinces, el famós predicador explica que el 1997 van haver de ser hospitalitzats al Japó 700 nens "por jugar a un Nintendo llamado Pocket Monsters". "Los niños comenzaron a vomitar una baba blanca y saltaban desde el piso hasta arriba en el techo y caian de vuelta en-de-mo-nia-dos!!. Si tu hijo tiene una máquina de Nintendo, si es que no está endemoniado, lo estará muy, muy breve."

Josué Yrion hi posa molta convicció, però haurà d'anar a confessar-se per mentider tota vegada que atribueix a un videojoc un problema que en realitat el va produir un episodi de dibuixos animats d'una sèrie del mateix nom protagonitzada pels Pokémon. Els canvis de color ràpids i sobtats en una escena van provocar un brot d'epilèpsia fotosensitiva en nens que ja patien aquesta malaltia. El fenomen està molt estudiat i la mateixa Nintendo, que es va limitar a vendre la llicència per fer els dibuixos animats, tenia des del 1993 una normativa que regula el ritme de canvis de colors en els seus videojocs.

Recentment, el comitè organitzador de Londres 2012 ha retirat un vídeo promocional del logo dels jocs olímpics davant el temor que pogués provocar danys als afectats per aquest tipus d'epilèpsia.

Naturalment, ni l'incident televisiu del 1997 a Japó ni aquest darrer cas tenen rés a veure amb el dimoni pelut i malvat que passeja pel món del bracet del cridaner pastor Josué Yrion.