diumenge, 2 de juliol del 2006

FCB: la febrada matriculera

La setmana vinent començaran a circular vehicles matriculats amb les sigles FCB. Com que aquestes tres lletres estan gravades amb ferro roent a la zona més sensible del cervell de molts seguidors del Futbol Club Barcelona (la que regula les emocions, les copes guanyades i les perdudes), hi ha conductors que ja han demanat al concessionari que no matriculi el cotxe fins que les autoritats de Trànsit no comencin a repartir aquestes 10.000 matrícules. Les més buscades són les primeres, les que corresponen als números dels jugadors (el 0010 de Ronaldinho!) i les que recordaran dates emblemàtiques de la història culè (el 1899, any de la fundació del club, el 1992, any de la primera Copa d'Europa)...

Les matrícules no es poden reservar i per a tant l'obtenció d'un número o altre serà fruït de l'atzar. Hi haurà barcelonistes afortunats, però tenint en compte que a la història del club hi ha un número limitat de dates glorioses, apareixeran matrícules desagradables com la 1986 FCB (desastre de Sevilla), 1994 FCB (final d'Atenes) o les que recordin els anys de mandat de Gaspart.

I si els seguidors del FCB s'han esperat per matricular el nou cotxe, els del Madrid o els de l'Espanyol no s'aproparan els propers dies pels concessionaris. Imaginem el ridícul d'un admirador de Raúl arribant a la penya amb un vehicle (naturalment blanc) amb la matrícula 009 FCB i essent immediatament acollonat pels seus col·legues preguntant-li per la salut d' Eto'o...

Esperem, en tot cas, que l'Espanyol no presenti una queixa a Trànsit per l'aparició de les sigles FCB, tal i com va fer fa uns dies per la inclusió d'un article sobre l'entrenador del Barça a les proves de selectivitat. Que tinguin paciència. Un dia o altre també podran aspirar a lluir una matricula RCD i com que són menys i tenen menys números gloriosos per perseguir, la febrada matriculera serà més tranquil·la.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El nombre d'estúpids és infinit. Això ja es deia a la Roma antiga, i abans encara: Stultorum numerus infinitus est (la cosa és de Salomó). Que n'aprenem, dels clàssics!