dimecres, 5 de novembre del 2008

President Obama

America chooses barack obama
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: obama)

Cinc de la matinada. Desprès d'una llarga nit electoral, els resultats de les eleccions a Califòrnia confirmen el triomf de Barack Obama, el primer president negre dels Estats Units. Cent quaranta-tres anys després de l'abolició de l'esclavitud i quatre dècades més tard de la desaparició de les darreres lleis de segregació racial, un afroamericà entrarà a la Casa Blanca. Els reptes són difícils, però ha arribat l'hora del canvi.


Un quart de 6 de la matinada. Phoenix. El candidat republicà John McCain reconeix públicament la derrota i felicita a Obama subratllant que després d'"un vell camí d'injustícies" el seu triomf demostra que Amèrica “ha avançat molt des del passat”.


A l'inici del discurs, els resultats provisionals són de 324 vots electorals a favor del candidat demòcrata per 152 del republicà. Quan abandona l'escenari deu minuts més tard, el marcador ja ha augmentat la magnitud de la derrota: 333 / 155.


6 de la matinada. Grant Park de Chicago. Centenars de milers de persones reben amb una gran ovació a Barack Obama quan la seva candidatura ja suma 338 vots electorals front als 155 de la de McCain. El triomf demòcrata a estats tradicionalment conservadors com Florida, Virgínia i Ohio ha deixat sense opcions als republicans, que, a més de perdre la presidència veuen com també fan aigües a les eleccions a la Cambra de Representants i al Senat.


Des de la tribuna d'oradors i ja com a president electe, Obama diu que el seu triomf demostra que els Estats Units són “un lloc on tot és possible”. “Ens encaminem cap a l'esperança d'una època millor. El canvi ha arribat a Amèrica”.


El camí que ens espera -afegeix- és molt llarg i costerut. Tal vegada no el podrem recórrer només en quatre anys, però com a poble arribarem a fer aquest cim”.


Obama es dirigeix a tots aquells que des d'altres indrets del món seguim la nit electoral per recordar que “el destí és compartit” i que comença “una nova etapa de lideratge americà” en la qual la força no vindrà del poder de les armes “sinó dels nostres ideals”.


Abans d'abandonar l'escenari, el proper 44è president dels Estats Units insisteix una vegada més en el lema electoral que l'ha portat a la Casa Blanca: “Yes, we can” (“Sí que podem”).

Que sigui així.



  • Imatges de la campanya d'Obama:

1 comentari:

Im-Pulso ha dit...

No vui negar el valor polític i humà del triomf de l'Obama; pérò també mereixen atenciò les identitats de les empreses i entitats que han aportat més diners a la seva campanya:
http://www.opensecrets.org/pres08/contrib.php?cycle=2008&cid=N00009638