dimecres, 17 d’octubre del 2007

Revilla, el "bufó" i el rei



Aquestes darreres jornades, el president de Cantàbria Miguel Ángel Revilla està essent un dels protagonistes de la picabaralla politico-mediàtica que es disputa, dia sí, dia també, a Madrid.


La setmana passada, Revilla va ser rebut en audiència pel rei i a l'endemà, en declaracions al programa Protagonistas d'en Luis del Olmo, a Punto Radio, va assegurar que Joan Carles està “més molest” amb la campanya antimonàrquica que porta a terme “un sector de la dreta o de l'extrema dreta” (en referència -sense esmentar-lo- al locutor de la COPE Federico Jiménez Losantos) que no pas amb els independentistes catalans que cremen la seva foto.


Posteriorment, durant la desfilada del Dia de la Hispanitat, el president de Cantàbria va fer una broma en veu alta dient que el paracaigudista amb barba que baixava amb la bandera d'Espanya era en Rajoy.


La gent del seu voltant, a la tribuna d'autoritats, va riure molt però sembla ser que tot plegat no ha fet gens de gràcia a Jiménez Losantos, qui dilluns, a la seva columna a El Mundo i des del micròfons de la COPE qualificava a Revilla com el “bufó” de la Cort espanyola.


Aquest mateix dia, el president de Cantàbria i líder del Partido Regionalista (PRC) participava a la tertúlia del programa de Luis del Olmo i no es va estar de comentar els atacs del locutor estrella de l'emissora dels bisbes: “El que em preocuparia és que una persona com aquesta m'elogiés”.


Un altre contertulià, Fernando Jáuregui va qualificar com a “cínica” la tolerància de la Conferència Episcopal respecte a Jiménez Losantos, però la crítica més dura la va fer el també periodista Manuel Martín Ferrand: “Aquestes coses no haurien de ser comentades perquè les coses dels insectes corresponen als entomòlegs”, va dir, afegint que als insectes se'ls punxa amb una agulla i se'ls col·loca en una placa per mirar-los i res més.


Aquest episodi mostra que els micròfons segueixen traient fum ( i el trauran, com a mínim, fins a les eleccions generals de març), però m'ha fet gràcia recuperar un detall de les declaracions fetes a Punto Radio per Revilla -personatge singularíssim de la política espanyola- després de reunir-se amb el rei. Referint-se a la crema de fotos del monarca iniciada a Girona en motiu de la visita de Joan Carles, el president de Cantàbria va dir que havia traslladat al monarca la seva impressió de que “el porten massa a llocs on una minoria no el vol i fins i tot el cremen”, quan hauria d'anar més sovint a zones d'Espanya on la gent l'aprecia, com ara Cantàbria.


Tenint en compte que la darrera estada oficial del rei a la ciutat de Girona va ser el 20 de febrer del 1976, tres mesos després de la mort de Franco, molts republicans gironins -siguin o no independentistes- estaran d'acord amb Revilla: 31 anys són un període massa curt per repetir visita.

Vídeo: Divertida entrevista a Miguel Ángel Revilla en el programa de la Cuatro, Noche Hache