dimecres, 4 d’abril del 2007

Esnifar-se el pare


Matar al pare i enllitar-se amb la mare és un comportament francament lleig que em fa pensar amb Èdip, el mític rei de Tebes, i amb el Dr. Freud. Però els temps han canviat molt i no sé com interpretaria ara el creador de la psicoanàlisis declaracions com les d'un individu de 63 anys que assegura haver-se esnifat el seu pare.

El personatge en qüestió és ni més ni menys que el guitarrista dels Rolling Stones Keith Richards, que en una entrevista publicada a la revista musical britànica NME assegura que va caure a la temptació de fotre's pel nas les cendres del seu progenitor, mor el 2002.

La cosa més rara que he intentat esnifar? El meu pare. M'he esnifat el meu pare. Va ser incinerat i no em vaig poder resistir a fer una ratlleta amb ell. Al meu pare no li hauria molestat, no l'importava una merda”, diu el rocker britànic.

De la mare d'en Keith Richards no en sabem rés i tal vegada és millor que sigui així per allò que diuen que en determinades circumstancies, l'absència de notícies és una bona noticia.

Però no tothom aspira a convertir les cendres familiars en succedani de la coca. A Alemanya, una noia de 19 anys pretenia transformar les restes cendroses del seu pare en un diamant, una idea massa ambiciosa com per ser entesa per l'àvia, una vídua de 86 anys que ja es veia el seu fill brillant a l'aparador d'una joieria com a moneda de canvi d'una flamant Playstation 3. La cosa ha acabat en mans dels advocats i ara un jutge ha prohibit que la nena traslladi les restes del pare fins a la seu de l'empresa suïssa Algordanza (que en llengua romanx vol dir “record”), on a partir d'uns 3.700 euros extreuen el carboni de les cendres i el transformen en un diamant, una joia que, com deia l'eslògan publicitari dels anys 80, “es para siempre”.

La protagonista d'aquesta història s'haurà de conformar, doncs, en contemplar de tant en tant la foto del seu pare i en escoltar la peça que Marilyn Monroe cantava a «Els cavallers les prefereixen rosses», aquella que deia que “els diamants són el millor amic de la noia”.

I si les relacions familiars no milloren, sempre tindrà temps per esnifar-se les futures cendres de l'àvia.

Postdata: Ara, després d'haver provocat un enrenou mediàtic amb la seva original esnifada, Keith Richards assegura que tot plegat ha estat “un malentès” i que en realitat, les cendres del seu pare les va utilitzar per plantar un roure. “Ara ell està criant un arbre”, ha afirmat el músic que fa uns mesos va estar precisament a punt de trencar-se la crisma en caure, diuen, de dalt d'un cocoter, cosa que Richards també ha desmentit puntualitzant que era un arbust. Geni i figura...

Vídeo: Marilyn Monroe cantant "Diamonds are a girl's best friend" a la pel·lícula «Els cavallers les prefereixen rosses».



5 comentaris:

Anònim ha dit...

A la novel·la 13,99€ de Frédéric Beigbeder, el protagonista, Octave, s'esnifa les cendres del seu cap i amic Marc Marronier.
Qui sap si Keith Richards és seguidor d'aquest excèntric escriptor francès...

Toni Dalmau ha dit...

Aquesta novel·la la tinc des de fa temps en llista d'espera.

Al final resultarà que en Richards és un mal fantasma i un bon lector...

bacus ha dit...

no m'ho crec és publicitat gratuïta, estil la butaca d'en ZP, ara que tornen a fer gira.

de totes maneres ho afegim a la col.lecció:

canvi de sang
canvi de sang de mono
pacte amb el diable
caiguda d'un cokoter

etc..

bacus ha dit...

per mi la dona per certa.

en richards és pillat amb un hotel amb 1 kilo de cavall o 100 grams amb una grupier...

va cap al tribunal canadenc (79) i el condemnen a fer 2 concerts en favor dels cecs... New barabarians Blind concert 2 dies seguits a Toronto...

diversos pirates d'aquesta època com l'apartment no9.


la versió real és que en Jagger es lia la dona del jutge i li fot unes fotos, mes tard el jutge no vol passar vergonya....

mites rolling stones...

bacus ha dit...

la versió oficial encara és més estrambòtica, en richards va caminant per toronto i ajuda a travessar el semàfor a una cega, ella més tard li ho explica al jutge i de 10+ anys, 2 concerts benèfics pels cecs dels new barbarians.
El kilo de cavall el portava a sobre.

Dollars o Vergonya.