dimecres, 11 d’abril del 2007

L'Esperit Sant toca el dos

El brasiler Francisco Jaber Zanardo, capellà de Ribeirão Preto, una ciutat sucrera situada a 300 quilòmetres de Sao Paulo, ja n'està fart de la inoperància de les autoritats locals davant la plaga de coloms que pateix la plaça de la catedral.


Desenes de milers d'aquestes aus han abandonat els seus habitats naturals per culpa de la contaminació provocada per la indústria de l'etanol i han buscat refugi a la “terra sagrada” de mossèn Zanardo, aportant-hi bones dosis d'excrements i males olors que ofenen als devots feligresos i provoquen problemes sanitaris.


La utilització de coets per espantar els coloms no ha servit de rés i ara el mossèn ha amenaçat amb passar a l'acció deixant anar un exèrcit d'esparvers, falcons i monos, una força de xoc a la qual només hi faltaria afegir en Miguel Gallardo cantant allò de “Gavilán o paloma”.


Davant l'escalada de la tensió, el primer colom en tocar el dos de la catedral ha estat l'Esperit Sant, que, indignat per la situació, ha presentat una queixa formal davant Sant Antoni del Porquet, patró dels animals, i Sant Francesc d'Asís, patró de la natura.


El Comitè de Coloms en Lluita de Ribeirão Preto espera la immediata intervenció del Vaticà i el trasllat del mossèn a la capella de la planta sucrera Cevasa, on podrà presidir els oficis religiosos sense la molèstia de les bèsties però sota els efluvis alcohòlics de l'etanol.