dimarts, 17 d’abril del 2007

La broma del talc pudós

El talc és un mineral que té moltes aplicacions industrials: s'utilitza a la indústria ceràmica, en els processos de fabricació de paper, de laques, de pintures, de plàstics i de productes termo-aïllants , a la indústria alimentaria i, naturalment, a la cosmètica per suavitzar la pell o per neutralitzar les males olors.


També juga un paper en el calendari popular. A la Festa dels Enfarinats d'Ibi (Alacant) és llançat junt amb farina i centenars de coets borratxos durant la batalla campal que enfronta al mig dels carrer a les catorze persones disfressades que representen el govern i a les que fan el paper de l'oposició. Per la seva part, a la ciutat canària de Santa Cruz de la Palma, cada dilluns de carnaval celebren el retorn dels indians amb la costum de llançar aigua i ous farcits de talc i de confeti damunt els mascaritas, gent disfressada amb la cara tapada.


El talc serveix igualment per bromes pudoses d'un gust que algú pot considerar dubtós, com la que es pot veure en aquest divertit vídeo:



The Poof - Funny videos are here