dimecres, 18 d’abril del 2007

"Diego Armando Messi"


Me l'he perdut en directe. El golàs de Leo Messi a can Barça contra el Getafe ha arribat just en el moment en que estava entrant amb el cotxe al pàrquing d'El Punt. Escoltava la transmissió d'en Puyal i el mestre s'ha posat a cridar:


Immens Messi, Encara Messi, encara Messi, encara Messi, Gol, gol, gol gol!!! Gol, gol, gol, gol!!!Increïble, increïble, no m'ho podia imaginar!! No ho he vist mai aixoooò!!! No ho he vist maaai!!! Increïble quina jugada!!! increïble quina jugada!!! Messi, Messi, Messi, però més i més i més, però molt més i encara més, i més, i més i tot, i encara meeeeés!!!!


He pujat a redacció i allà davant el televisor, els companys d'El 9 Esportiu m'han recordat que el gol de Leo Messi, el mateix que Puyal assegurava no haver vist mai, és clavat al que va marcar Maradona a l'Argentina-Anglaterra disputat a l'estadi Azteca el 24 de juny del 1986 en els quarts de final del Mundial de Mèxic. Per a tant, han hagut de passar 21 anys per tornar a veure una filigrana com la protagonitzada pel Pelusa.


Pels amants de les estadístiques, aquí teniu alguns números, recollits de la web d'El Periódico, de les dues memorables cavalcades cap al gol:


Maradona (25 anys): 62 metres, 10 segons, 5 contraris regatejats més el porter


Messi (19 anys): 60 metres, 13 segons, 5 contraris regatejats més el porter


El gol d'avui, el segon del 5-2 d'aquest Barça-Getafe de la Copa del Rei, no tan sols farà bavejar durant anys a l'afició culé, sinó que a més ha donat la volta al món fent parada a la premsa esportiva de Madrid, on s'han tret el barret a les seves edicions digitals: “La noche del messias” (As), “Messidona” (Marca).


La filigrana que avui s'ha vist al Camp Nou és art i això no té fronteres ni colors.


En el vídeo de dalt podeu veure, a pantalla partida, el gol de Messi i el del Pelusa, i en el curiós vídeo d'aquí sota el gol contra el Getafe però amb la narració que va fer de l'històric gol de Maradona l'uruguaià Víctor Hugo Morales, amb la seva famosa frase: "Barrilete cósmico de que planeta viniste para hacer grande a Argentina".