diumenge, 11 de febrer del 2007

Renyar a l'empresa de l'amo



Aquesta setmana, Aznar ha tingut més protagonisme que Rajoy, cosa que sens dubte agrada i molt als sectors més conservadors espanyols, els que ara es fan dir liberals i que monopolitzen la paraula llibertat a les seves pancartes i als seus micròfons.

Si a l'anterior comentari recollíem el reconeixement per part de l'expresident del govern que a Iraq no hi havia armes de destrucció massiva, en aquest ens centrarem en la carta d' Aznar publicada divendres al diari britànic The Times en la qual es queixa per l'entrevista feta pel rotatiu al pres etarra Iñaki De Juana Chaos.

En aquesta carta, Aznar manifesta la seva “sorpresa” i el seu “profund malestar” pel fet que un diari “amb tanta reputació i influencia” hagi donat veu a l'etarra en vaga de fam.

La carta crida l'atenció per dues qüestions. En primer lloc perquè Aznar és conseller de News Corporation, el gegant mundial de la comunicació propietat de Rupert Murdoch, un magnat que té a les seves mans molts mitjans, entre ells The Times. És a dir, que per un costat l'expresident cobra per aconsellar a Murdoch i per l'altre critica públicament una decisió periodística d'una de les capçaleres més emblemàtiques del grup.

El fet resulta curiós més que rés perquè aquestes picabaralles es solen resoldre en la intimitat i no pas al quiosc. Aznar, seguint l'exemple recent i cridaner de Berlusconi i la seva dona, ha optat per treure a la llum pública el seu malestar, no fos que a la ràdio dels bisbes l'afegissin a la llista dels maricomplejines per culpa d'uns milers de dòlars.

L'altre element cridaner el trobem en un fragment de la carta en el qual l'expresident del govern considera que “qualificar a ETA com un grup separatista -com fa The Times- és com anomenar a Al Qaeda grup religiós”.

I ho escriu Aznar, qui un any després després de l'assassinat del regidor del PP d'Ermua Miguel Ángel Blanco no va dubtar en qualificar ETA -veieu el vídeo- com el “movimiento vasco de liberación”.

Si ho ha oblidat que mengi cues de pansa i si ho conserva en memòria, que sigui conscient que només l'electorat del PP està predisposat a passar plana i a oblidar allò que políticament no els interessa.