dimarts, 10 d’octubre del 2006

La gent del PP segons Fraga

A la contraportada d'El País, Karmentxu Marín ha entrevistat aquest diumenge al senador i president d'honor del PP, Manuel Fraga Iribarne. Als seus 83 anys, Fraga serà el que vulgueu, però s'ha de reconèixer que és un gat vell de la política amb una clara visió del que s'està coent i, sobretot, del que es courà en el futur dins el seu partit.

Reprodueixo a continuació un fragment de l'entrevista, feta amb la punta d'humor i el pèl de mala llet que caracteritza la Contra del diumenge del diari de Prisa:

Pregunta: ¿Ve a Rajoy pedazo de líder?
Resposta: Fui compañero de estudios de su padre en Santiago. Y creo que es un gran tipo.
P. ¿Le gusta Esperanza Aguirre?
R. Me encanta. En todos los aspectos. La he visto ejercer varios cargos. Pero el día que se cayó el helicóptero aquél y ella salió como si viniera de la peluquería, dije: no en vano se llama Esperanza.
P. ¿Se atreve con un par de calificativos de Zaplana, Acebes y Gallardón?
R. A Gallardón le pondría en primer lugar por muchas razones. Creo que tiene mucho que ver con el futuro del partido.
P. ¿Y la parejita Acebes-Zaplana?
R. Yo no tengo que opinar sobre cada uno de ellos. Si sigue usted preguntando, acabaríamos por hacer un diccionario.


En resum, Fraga aposta per Gallardón (cosa que no haurà agradat gens ni mica a la dreta mediàtica i que haurà fet feliç a Piqué), compensa la balança pintant a l'Aguirre com una ben plantada superwoman i es nega a pronunciar-se sobre el duet Acebes-Zaplana, un silenci que diu més que mil paraules. Pel que fa a Rajoy, això de definir-lo com “un gran tipo” sona més aviat a “bon home”, expressió que sovint té una càrrega de caritat cristiana més que d'admiració clara i diàfana. La pal·lidesa amb la que l'actual líder del PP va abandonar l'helicòpter estavellat a Móstoles li va fer perdre punts davant els ulls de Fraga. Aquell 1 de desembre del 2005, Rajoy no va passar la prova del cotó ni sembla que l'hagi passat deu mesos després quan cada matí El Mundo i la Cope dicten al PP el guió de la jornada.


Foto: Manuel Fraga davant la porta del seu despatx en el Senat. Luis Magán /El País