dimarts, 13 de maig del 2008

Temps de plantes carnívores a Girona



Temps de flors a Girona. Temps, com diu la tinenta d'alcalde Isabel Salamaña, de passejar i despertar els sentits. És el moment per visitar els 35 espais, 16 jardins i 62 patis del barri vell i d'altres indrets de la ciutat que integren la 53ª edició de l'exposició floral, un dels màxims atractius turístics de Girona. L'alcaldessa Anna Pagans ha trobat la definició exacte: "Meravellosa combinació de la pedra i de la flor".

Bellesa burgesament ben ordenada, de mirar, olorar i no tocar.

El ciutadà X ha dedicat tot el matí a passejar amunt i avall per l'escalinata de Sant Martí, Sarraïnes, el claustre de la catedral, Sant Pere Galligants, els Jardins d'Alemanys, el monestir de Sant Daniel, els Jardins de la Devesa...

Torna esgotat al seu barri, a Fontajau, i descansa uns instants en un dels bancs de fusta de la zona esportiva. Tanca els ulls i de sobte una planta carnívora típicament gironina li puja per l'entrecuix, s'embolica al seu coll com una serp gegant de l'Amazones i li xucla el darrer bri de vida.

Surant a un metre per damunt del seu cos, l'honrat ciutadà X, que sempre ha pagat els impostos, recorda els elogis de l'alcaldessa a la brigada municipal pel treball intens que han fet per deixar l'exposició a punt.

El ciutadà té temps, això sí, de lamentar que els jardiners s'hagin oblidat de treure les males herbes que l'estan devorant. Però es mostra comprensiu. És el risc de viure en un dels barris perifèrics de la ciutat coneguda pel seu meravellós "Temps de flors".

Ara el banc, mig cobert per les plantes, torna a estar lliure. A l'espera de la següent víctima.




Foto 1: Muntatge de Temps de Flors a les escales de la Pera. / Jordi Soler (El Punt)

Foto 2: Banc de fusta cobert d'herbes a Fontajau. / Toni Dalmau

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Dalmau, de vegades em fas mitja por :(

Toni Dalmau ha dit...

Doncs a mi, bea, em fan por les plantes carnívores. Sort que tinc una bona infraestructura bucal ;-DD

Anònim ha dit...

Bo, el conte, i més encara la foto del banc.

Salut
JordiPG