dijous, 31 de maig del 2007

Josep Cuní i el cop de puny damunt la taula



Diumenge van ser elegits a Catalunya un total de 8.910 regidors, dels quals únicament 17 són membres del partit xenòfob Plataforma per Catalunya, dirigit per l'ultradretà Josep Anglada, antic militant de Fuerza Nueva i ma dreta de Blas Piñar. PxC ha obtingut uns 12.000 vots principalment a Vic, El Vendrell, Cervera, Manlleu i Barcelona, una collita que l'ha permès superar els 4 regidors del 2003.


El fenomen no és encara alarmant però convé que els partits democràtics -que ja han anunciat que no acceptaran cap pacte amb Anglada- es posin les piles per desactivar amb polítiques socials efectives les arrels d'una conflictivitat que va creixent a determinades ciutats catalanes on es concentra el percentatge més alt de població immigrant.


El programa "Els matins de TV3" va convidar ahir a tres simpatitzants del partit perquè expliquessin les raons que els van portar a votar el partit d'Anglada. Al llarg del debat – aquí es pot veure complert- es van produir moments singulars com ara el fet que una ciutadana nascuda a Xile defensés que no entrin més immigrants...magrebís.


La discussió entre ells i Pilar Rahola va anar pujant de to fins que el gran Josep Cuní va esclatar donant un cop de puny damunt la taula (vídeo superior).


En el moment històric en que el presentador d' "El Matins de TV3" va perdre definitivament la paciència i va decidir posar ordre d'una forma contundent, uns dels seguidors de Josep Anglada exigia a Rahola que no l'acusés de ser "feixista".


"Jo no l'estava insultant, perdoni'm, Jo definia al senyor Anglada", deia la tertuliana.


"Usted no tiene ni idea de lo que es el fascismo", replicava el jove votant de PxC.


Com que abans d'ahir, a "El Matí de Catalunya Ràdio", Josep Anglada negava davant Antoni Bassas que la Plataforma per Catalunya sigui un grup ultradretà i feixista, us deixo a continuació aquest il·lustratiu vídeo de TV3 i que tothom en tregui les conclusions que consideri més oportunes.



9 comentaris:

Anònim ha dit...

La Rahola els va deixar ben retratats. I el Cuní els va posar al seu lloc. Un tàndem esplèndid per a denunciar als feixistes.

bacus ha dit...

doncs jo crec que va ser rahola la que va quedar retratada fins i tot crec que la idea de donar 3000 euros pel segon fill li va semblar una bona idea.

Rahola diu que havia convatut el feixisme, si enten la 2ona part del franquisme com feixisme s'equivoca. Dreta autoritaria + NacionalCatolicisme.

El Feixisme és il Duche i el Nazisme és una variant.

El Franquisme ni si acosta seria més semblant a un pinoxet.


el video és aquí.
http://www.tv3.cat/3alacarta/video.htm?ID=229016126&CAT_ID=tvcat

Anònim ha dit...

Bacus, jo tampoc estic d´acord amb tu. La Pilar els va ben retratar. Sort en vam tenir d´ ella. Hi ha moments en que està fantàstica.

Anònim ha dit...

jo he de reconèixer que no sóc el president del Club de Fans d'en Josep Cuní, però tela el tiu, m'ha agradat el cop sobre la taula. Que matxote!

Anònim ha dit...

Al final m'ha semblat escoltar "Casarramona" .... he tornat a veure el vídeo per que el nom només a aparegut just al final del vídeo. El conec ... és de Terrassa i ha militat en partits feixistes tota la vida. De jove es passejava amb la pistola pèl carrer que li deixava portar el seu pare.

Tenim la mateixa edat, hem anat junts al cole ... el conec molt be. Aquest està a la dreta de la Plataforma.

Menudo "pajaru" .... i diu que no es militant, jo, jo, jo, no li fa falta.

Està clar que el mon es un mocador .... brut.

bacus ha dit...

anon, doncs potser el que visqui a pedralbes pensarà així però si has estat a marsella ultimament semblava algeria, al carrer major "top manta" venen mantes i als supermarkats no tenien cervesa.

En una plaça hi havia "obrers" com si fossin putes que un empresari, pagés o fuster els podia comprar per hores per fer una feina. Sense papers ni impostos.

l'esclavisme dels segle 21.

No es una questió de racisme però si el teu barri o poble ha canviat radicalment en pocs anys no li expliquis la carta de drets humans de la onu.

El que tingui el problema d'aprop no l'haurà convençut a més la rahola porta els seus fills en una escola d'elit privada, tan republicana que és ella.

Això no es tan simple com dir són racistes i prou.

bacus ha dit...

parlo de marsella del 2003, no se com deu estar ara però és un dels feus de lepen.

Unknown ha dit...

I jo em pregunto... què més fa falta per engarjolar-los per "apologia del feixisme"?? Només s'és terrorista si vas amb un palestí i estelades??

Anònim ha dit...

Sí, Vilot, es diu Casarramona i és un feixista de Terrassa molt desagradable i perillós, però de jove no portava pistola. De més gran diuen que sí.
Era un pre-skin als 70. Tot el dia repartint llenya amb els seus amics, el Boliche i el Pell-roig. Crec que en arribar "la democracia" se'n va anar a Xile uns quants anys.