diumenge, 25 de febrer del 2007

La bàscula d'El Periódico

La portada de divendres d'El Periódico denunciant el sobrepès de Ronaldinho, és d'aquelles que fan mal i que el crac brasiler, el Barça i els seus seguidors trigaran temps en oblidar. Sota el títol “Què li passa a Ronaldinho?”, el diari del Grupo Z publicava quatre fotos del jugador, dues del 2004 i dues més fetes recentment en les quals es podia comparar l'evolució “in crescendo” de la seva silueta. La mania exhibicionista de l'ídol blaugrana de treure's la samarreta abans de baixar als vestidors li ha passat factura, donant lloc a un cas Ronaldo 2, a qui en el Santiago Bernabeu li van arribar a cridar des de les grades “Gordo, gordo, gordo”.

El més curiós és que hagi estat un diari culé qui ha llançat la pedra, situant-se així a la mateixa alçada que l'As, que divendres també dedicava la portada al brasiler amb dues fotos comparatives i el titular “Ronaldinho pierde la silueta”.

D'acord que el jugador no es troba en la seva millor condició física, li crema la pilota en els peus quan intenta posar la directa cap a la porteria, li manca allò que els experts en diuen “explosivitat” i aquesta lentitud fa que els defenses el converteixin en l'ase dels cops. Ara bé, també és veritat que és el tercer jugador del Barça que més minuts ha disputat a la Lliga després de Valdés i Puyol i el segon a la Champions després del porter. També és el membre de l'equip que més gols ha fet entre totes les competicions (19), per davant de Saviola (12).

I sort n'hi ha hagut dels seus gols, molts d'ells a pilota parada. El Mundo Deportivo calculava ahir que sense aquests gols, alguns d'ells decisius per guanyar els partits, i sense els que ha ajudat a fer, el Barça estaria ara ocupant el sisè lloc a la Lliga i fora de la Champions.

Per a tant, independentment que hagi augmentat el seu pes entre 3 i 6 quilograms, com especulen alguns diaris, ningú pot acusar Ronaldinho de no suar la cansalada pel club. La disputa del Mundial, la pretemporada nefasta per allò de fer calerons com sigui i la sobrecàrrega de partits han de passar factura per algun costat.

Tal vegada per mala consciència o per reconciliar-se amb la penya blaugrana, que de moment no ha perdut la fe en Ronaldinho, El Periódico ha optat ara per obrir a la seva edició digital una plana demanant als nens que enviïn missatges, dibuixos i fotografies per animar al brasiler.

La mainada culé, que ja va patir fa uns dies a primera fila l'esclat d'Eto'o (pèssim exemple el del jugador africà per les criatures assistents a aquell acte), ara veu com el mateix diari que un dia fot a parir Ronaldinho per un quilets de més, l'endemà demana que se li doni suport.

Si continua la polèmica, els diaris acabaran regalant una bàscula i els nens s'obsessionaran abans d'hora amb els abdominals i amb els michelins, que són la causa que molts adults s'apuntin al gimnàs pensant que per aprimar-se n'hi ha prou amb pagar el rebut mensual.

A qui no li preocupa gens ni mica el sobrepès de Ronaldinho és al Milà de Berlusconi, que segons fan córrer ja confia a arribar a un acord amb el Barça a canvi de Kaká.

Però qui millor ha expressat aquesta despreocupació és Mané, l'entrenador del Bilbao, amb qui s'enfronta aquest vespre el Barça:

De Ronaldinho -ha dit amb encertada ironia- el que em preocupa és el seu excés de gols i no el seu excés de pes”.

I té tota la raó.