dilluns, 24 d’agost del 2009

La moderació salarial d'Aznar



Les receptes del guru per sortir de la crisi:

  • Modificar la legislació laboral abaratint l'acomiadament

  • Flexibilitzar les jubilacions

  • Moderar els sous i fer que el salari mínim no superi mai l'IPC

  • Adaptar els salaris “a les circumstancies de les empreses”, és a dir lligar-los a la productivitat. A major productivitat i beneficis, millors sous.

(Jornades ExpoManagement 2009 i llibre “España puede salir de la crisis

Són, naturalment, receptes d'austeritat aplicables a tothom menys al guru José Maria Aznar que és qui les formula. L'expresident del govern, que fa un parell d'anys cobrava 26.000 euros per una conferència d'una hora (444 euros per minut), acaba d'acceptar un augment del 4,3 per cent del sou que rep com a conseller no executiu de News Corporation, l'imperi mediàtic del magnat Rupert Murdoch. A partir d'ara cobrarà anualment un total de 100.000 dòlars en efectiu més 46.161 dòlars en accions. En total s'embutxacarà més de 100.000 euros per continuar donant de tant en tant, com fa des del 2006, algun consell a un grup empresarial que en el darrer exercici fiscal ha patit unes pèrdues de 3.400 milions de dòlars i una davallada del 39 per cent del valor de les accions.

Vistos aquests resultats, si Murdoch apliqués al peu de la lletra les fórmules d'austeritat i de productivitat propugnades per l'expresident del govern espanyol, Aznar li hauria de pagar entrada per poder assistir als consells de News Corporation.

De moment, el magnat de la premsa s'ha baixat el sou un 40 per cent. Aquest any cobrarà, pobrissó meu, 18 milions de dòlars front als 30,1 milions del 2008. Com es pot veure, una nòmina que és tot un exemple pels temps que corren.