dilluns, 3 d’agost del 2009

El llit que es fa sol



S'ha acabat perdre el temps en la feixuga tasca de fer el llit. Uns inventors xilens n'han creat un que es fa sol. Com es pot veure en el vídeo, l'invent consisteix en un jaç dotat d'unes mànegues mitjançant les quals s'injecta aire entre els llençols fins que al cap de dos minuts i mig queden ben posats i a punt per rebre als dormilegues de torn.

L'empresa Next Dream pretén comercialitzar el llit de matrimoni per uns 890.000 pesos (uns 1.110 euros). Tal vegada la idea tindrà èxit però difícilment podran comptar entre els seus clients amb la gent que, com jo, ens conformem en ficar-nos dins el llit pel mateix forat. Res de desfer el jaç. Es posen una mica bé els llençols i demà serà un altre dia.

Tampoc podran comptar amb els aprensius, amb les persones que tenen una por exagerada a la tecnologia i que s'imaginaran despertats a mitjanit per una corrent d'aire que, penetrant per l'anatomia foradada, inflarà inexorablement els seus budells fins a fer surar el dissortat cos per l'habitació com si es tractés d'un humil globus de fira.

Descartats uns i altres, Next Dream, amb l'optimisme propi dels emprenedors, encara hi veu negoci i ja es prepara per omplir les habitacions del món amb llits que es fan sols. Per això, si sentiu esbufecs estranys provinents del pis dels veïns, no us estranyeu ni penseu que, afortunats ells, estan practicant una variant ventosa del Kamasutra. Fiqueu-vos dins el forat del llit de tota la vida, aquella geografia coneguda que us acull amb la màxima estima del món, i deixeu passar la tramuntanada tecnològica. Feu-ho amb tranquil·litat i ben acaronats pels llençols suaus, senzills i mai desvirgats per injeccions de vent.