dijous, 7 de maig del 2009

"Ho he dit una i mil vegades"



L'alternança en el poder és sana i els pactes postelectorals són legítims (si hem d'entendre per legítim el que preveu la llei), però ara que Patxi López ja ha estat escollit lehendakari gràcies als vots del PP i d'UPD, val la pena recuperar aquest vídeo d'un acte de campanya en el qual el líder socialista basc assegurava que mai de la vida pactaria amb els populars.

Amb mentides com aquesta, algú es pot estranyar que cada vegada augmenti més la desafecció dels ciutadans vers el sistema de partits i la democràcia?

5 comentaris:

Niretzat - Para mi ha dit...

Hori oso argi daukagu hemen. Eta, gainera, ahal izatekotan gezurra izango zela, guztiok genekien. Batzuentzat, zorionez, eta besteentzat, zoritxarrez. Hauteskundeen gauan bertan argi geratu zen gertatu behar zena...

Niretzat - Para mi ha dit...

Decía que por aquí todos sabíamos que, de ser posible, eso sería mentira. Para unos por suerte, para otros por desgracia. Pero ya desde la misma noche electoral quedó claro lo que iba a pasar

Toni Dalmau ha dit...

Niretzat ha enviat la traducció del seu anterior comentari:

Decía que por aquí todos sabíamos que, de ser posible, eso sería mentira. Para unos por suerte, para otros por desgracia. Pero ya desde la misma noche electoral quedó claro lo que iba a pasar

Σωκράτης ha dit...

Strictu sensu, Patxi López diu que 'no buscaremos pactos'. Així doncs, el que diu i la realitat posterior no son necessàriament incompatibles. S'ha pogut donar el cas que els pactes els trobéssin fen una passejada, buscant un mitjor extraviat o l'stylus de la palm. Aquestes coses passen i, un cop més, el pecat està en l'observador, no en el fenòmen.

Lo Vilor ha dit...

Hem quedo amb la teva pregunta, clara i directa (totalment d'acord)

" Amb mentides com aquesta, algú es pot estranyar que cada vegada augmenti més la desafecció dels ciutadans vers el sistema de partits i la democràcia? "

Afegeixo:

I consti que no em sap greu que governi en Patxi, és legal. Em sap greu les formes i la manera que ho ha fet. Pactant amb el teòric adversari-enemic i, sobre tot, deixant molta gent sense poder votar (ens agradin o no).

No em vull imaginar que això passi en les properes municipals. En alguns llocs els vots del 10-20% manen sobre un 80-90% de la població? Això es la democràcia?

En fi .... com diuen, es el que ens mereixem. Podria ser pitjor, al cap i a la fi a Itàlia governa Berlusconi.

A Catalunya podriam dir ... "virgensita que me quede como estoy" :-))))