dimarts, 19 de maig del 2009

Ensenyar la pasta


Ara que tothom es queixa que els bancs i caixes mantenen tancada l'aixeta dels crèdits i que no circula el diner, val la pena llegir aquest petit conte d'autor desconegut que està començant a circular per la xarxa:

En una petita ciutat de la costa colombiana ..., en plena temporada turística. Cau una pluja torrencial des de fa dies. La ciutat sembla deserta. Tots tenen deutes i viuen a base de crèdits.

Per fortuna, arriba un rus folrat de bitllets i entra en un petit hotel amb encant. Demana una habitació. Posa un bitllet de 100 dòlars sobre la taula del recepcionista i va a veure les habitacions.

El propietari de l'hotel agafa el bitllet i surt corrent a pagar els seus deutes amb el carnisser.

Aquest agafa el bitllet i va a pagar el seu deute amb el criador de porcs.

Al seu torn aquest es dóna pressa a pagar el que li deu al proveïdor del pinso per animals.

El del pinso agafa el bitllet al vol i corre a liquidar el seu deute amb la prostituta a la qual fa temps que no paga. En temps de crisi, fins i tot ella ofereix serveis a crèdit.

La prostituta agafa el bitllet i surt cap al petit hotel amb encant on havia portat als seus clients les últimes vegades i que encara no havia pagat.

En aquest moment baixa el rus, que acaba de fer una ullada a les habitacions, diu que no li convenç cap, agafa el bitllet i marxa de la ciutat.

Ningú ha guanyat un puto dòlar, però ara tota la ciutat viu sense deutes i mira al futur amb confiança !!

Només calia ENSENYAR LA PASTA


Via: Jordi / Llista Folre i Manilles