dilluns, 5 de gener del 2009

Llevantada de Reis a Mar Franc



El fotògraf i publicista italià Oliviero Toscani, famós per les seves polèmiques campanyes per la marca Benetton, ha sorprès a tothom registrant la paraula Màfia. No està clar què en pensa fer, però coneixent al personatge, tot és possible i segur que ben aviat en tindrem notícia.


Parlant de publicitat agressiva, m'he quedat de pedra escoltant aquests darrers dies a RAC1 una falca publicitària de Mar Franc, l'establiment d'articles de pell amb botigues a Salt (Espai Gironès), Puigcerdà i Platja d'Aro.


Una veu masculina diu, entre altres coses, el següent:


Hi ha temporals de llevant i temporals de Reis. Fins a Reis gaudeix d'un 10, 20 i 30 per descompte...


I dic que m'ha sorprès perquè emprar com argument publicitari una llevantada que acaba de provocar quatre morts, diversos ferits i d'anys milionaris al litoral català – el pitjor temporal en 50 anys- resulta més que atrevit (per no qualificar-ho amb altres paraules). I encara ho és més quan l'empresa que s'anuncia d'aquesta manera té la seu central a Platja d'Aro, on, segons el balanç provisional fet públic avui per l'Ajuntament els danys causats per la llevantada superen els 3 milions d'euros: més de dos milions en el passeig marítim, 800.000 en el Port d'Aro, 100.000 en el camí de ronda de S'Agaró i unes quantitats encara per avaluar tant a la platja com a la vintena de bars i botigues inundats.


Per cert, que a la sessió informativa d'avui, a la qual hi han assistit veïns i empresaris afectats pel temporal de Sant Esteve, la veu cantant l'ha portat l'alcalde Joan Giraut (CiU), que a més de les seves responsabilitats municipals és -per arrodonir la troca- copropietari de Mar Franc!





Foto 1: Aspecte dels danys causats pel temporal en el passeig marítim de Platja d'Aro. / EFE

Foto 2: Reunió informativa presidida per l'alcalde. / El Punt / O. Pinilla

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La foto 1 no es de Platja d'Aro

Toni Dalmau ha dit...

Gràcies Anònim. Ja està arreglat. :-)