divendres, 9 de gener del 2009

Carpantes de la premsa


Mals temps per a la premsa. Qui més qui menys fa equilibris a la corda fluixa retallant despeses per on pot, però, davant l'atac de vertigen amb risc d'esclafada final, alguns grups periodístics tiren pel dret acomiadant personal. És l'hora del campi qui pugui i no sembla preocupar de quina manera repercutirà en la qualitat futura del producte l'estratègia de deixar el vaixell sense mitja tripulació.


Ara, en plena maregassa i amb risc de naufragi (un temporal que a can Asensio ve de lluny), el comitè d'empresa del Grup Zeta acaba d'anunciar la convocatòria d'una vaga pels propers dies 14, 15 i 16 en protesta per la decisió de l'editora de presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta a 531 dels seus 2.300 treballadors.


Ahir, el mateix dia en que mig miler de treballadors de Zeta es manifestaven pel centre de Barcelona, a RAC1, l'emissora del Grupo Godó, és a dir de la competència, és podia escoltar la falca publicitària de la nova col·lecció que, a partir d'aquest cap de setmana, ofereix als seus lectors El Periódico. L'anunci, que promet “receptes econòmiques per estalviar i disfrutar menjant”, comença d'aquesta manera:


Amb El Periódico i la seva colecció “Comer bien gastando poco” ja no cal fer màgia per arribar a fi de mes





Seria tot un gest per part de la direcció de l'empresa regalar, junt amb el finiquito, exemplars de la col·lecció a cada un dels periodistes i de la resta de treballadors que enviarà a l'atur. D'aquesta manera, amb les receptes culinàries de baix preu sota el braç, els nostres col·legues del Grupo Zeta seran carpantes del segle XXI però ben informats.


Com es suposa que han de ser els periodistes.