dimarts, 27 de gener del 2009

Un Dalí de concurs

Divendres es van complir vint anys de la mort de Salvador Dalí i tant el personatge -amb la seva complexa i discutida teatralitat- com la seva obra segueixen a dalt de l'onada del món de l'art. El 5 de febrer obrirà les seves portes a Berlín un nou centre dedicat a l'artista empordanès amb un fons de 3.000 peces, mentre que el Museu Dalí de Sant Petersburg (Florida), inaugurat el 1982, tindrà aviat una nova seu, obra de l'arquitecte Yann Weymouth.


Paral·lelament hi ha tres projectes cinematogràfics sobre la vida del pintor amb tres actors que es posaran a la seva pell: Al Pacino, Antonio Banderas i Robert Pattinson.


Coincidint doncs amb aquest vintè aniversari val la pena recuperar un vídeo curiós de l'any 1952 en el qual Dalí és el personatge misteriós del programa de la cadena de televisió nordamericana CBSWhat's My Line?”. Aquest concurs, emès en dos llargs períodes, entre 1950 i 1967 i entre 1968 i 1975, era protagonitzat per quatre concursants de renom que, amb els ulls tapats, havien de fer preguntes i encertar qui era el personatge convidat.


Com podeu veure en el vídeo, la polièdrica i surrealista personalitat de Dalí no va posar les coses fàcils als concursants.





Foto: Efe