dijous, 8 de gener del 2009

El Reis, Santa Claus i Obama


Entro a una botiga de videojocs i el venedor fa cara d'esgotat. M'explica que els darrers dies, Melcior, Gaspar i Baltasar han protagonitzat una autèntica orgia de compres. “Ha estat terrible” diu l'home assenyalant les prestatgeries quasi buides.


Els Reis Mags són d'Orient però han vingut fins aquí en un viatge sense escales i amb ganes de treballar. Un any més han passat de llarg de Palestina, on l'estel de Betlem es confon amb els coets d'uns i altres. El fanatisme amb olor a pólvora i a mort impregna aquelles terres brollant imatges terribles per les pantalles de televisió, mentre els organismes internacionals , lligats de peus i de mans, mostren una vegada més la seva incapacitat per posar-hi una mica d'ordre.


Els Reis d'Orient són mags però també savis i entenen que ni amb tota la màgia del món es pot portar, d'un dia per altre, una mica de pau i de felicitat a Gaza.


Quan Melcior, Gaspar i Baltasar retornin als països d'origen es posaran en contacte amb el seu col·lega Santa Claus per saber si l'homenot gras, alegre i vestit de vermell ha aconseguit alguna cosa més que complir amb la seva estricta missió comercial consistent, com la dels Reis, en deixar esgotats als venedors de videojocs. Li preguntaran si amb l'ajud dels rens voladors ha deixat anar un polsim màgic per multiplicar per mil la sensatesa del flamant president electe dels Estats Units.


Quan, el proper dia 20, Obama prengui possessió del seu càrrec, necessitarà totes les forces naturals i sobrenaturals per intentar construir un món diferent damunt les ruïnes deixades per Bush. I és important que Santa Claus -o qualsevol altre ésser fantàstic- hagi tingut èxit a Washington perquè la pólvora està fent estralls en terres llunyanes, però (a més de les metxes que s'encenen a Iran i a Síria) el gruix dels canons es disparen o es permeten disparar, per activa o per passiva, des de la Casa Blanca.


Imatge 1: Dibuix d'en JAP en El Punt.

Imatge 2: Il·lustració de Santa Claus dalt d'un trineu amb rens (1868). / Viquipèdia

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest blog sempre ha resultat molt interessant per la seva interpretació creativa de la realitat. Curiós com les festes nadalenques, que ens exhorten a pensar en els altres, no aconsegueixin que pensem en els altres que ocupen els escenaris de la Bíblia.