dijous, 13 de desembre del 2007

Federico treu foc pels queixals


Els resultats de la tercera onada de l'Estudi General de Mitjans (EGM) ha fet crispar els nervis a la COPE i especialment a Federico Jiménez Losantos. L'emissora dels bisbes ha perdut des del juliol (segona onada) 110.000 oients, que és la mateixa quantitat que ha guanyat Onda Cero de Planeta. D'aquesta manera s'escurcen distàncies entre la segona i la tercera emissora d'abast estatal: COPE (2.161.000 oients) i Onda Cero (1.997.000 oients). Al davant de tot i a gran distància es situa la SER amb 5.056.000 oients (413.000 més que a l'anterior onada).

En el Principat, mentrestant, segueix ocupant la primera posició Catalunya Ràdio amb 514.000 oients, seguida de la SER (487.000), RAC1 (310.000, un 12 per cent més que fa un any), Onda Cero (152.000) i la COPE (147.000), que a Catalunya ha perdut un 18 per cent d'oients en relació a la darrera onada de l'any passat.

La davallada de la COPE té molt a veure amb la pèrdua d'audiència que, segons l'EGM, està registrant el programa La Mañana de Federico Jiménez Losantos. El magazín més escoltat per la dreta política i sociològica espanyola compta ara amb una audiència de 1.493.000 persones, unes 223.000 menys que a la segona onada de juliol, i ja ha estat superat pel programa matinal de Carlos Herrera a Onda Cero (1.546.000 oients, 154.000 més que el juliol). Mentrestant, el Hoy por hoy, dirigit i presentat per Carles Francino a la SER, és consolida al capdavant dels matinals amb una audiència de 2.889.000 persones ( 268.000 més que els registrats l'estiu passat).

Els mals resultats de La Mañana de la COPE podrien ser deguts al cansament d'una part dels seus oients davant les crítiques que, dia sí, dia també, dedica Jiménez Losantos a Mariano Rajoy, el Maricomplejines que segons el polèmic radiofonista porta al PP pel camí de la tebiesa política. És possible que amb el seu somni de veure a Esperanza Aguirre ocupant La Moncloa, el periodista de la COPE s'hagi passat de frenada avançant per la dreta extrema a un sector de la seva audiència, però Jiménez Losantos no vol ni sentir a parlar d'errors propis i atribueix la davallada d'oients a una manipulació de les dades demoscòpiques portada a terme per l'Asociación para la Investigación de Medios de Comunicación (AIMC), responsable de l'EGM. La teoria de la confabulació, aplicada a l'11-M, tindria ara una nova versió en les sumes i les restes de l'Estudi General de Mitjans, una manipulació dels resultats de les 43.000 enquestes fetes per l'AIMC, entitat integrada per mitjans de comunicació, agencies de publicitat i anunciants. Al darrera, segons Jiménez Losantos, hi hauria una campanya del govern socialista i de Prisa contra l'emissora de la Conferència Episcopal i també una mena de revenja de l'AIMC contra la COPE per l'afer protagonitzat fa un any i mig per José Antonio Abellán, director del programa El Tirachinas quan el seu equip es va posar a “investigar” d'una manera considerada per molts com a poc ètica els mètodes d'elaboració de les enquestes de l'EGM. A conseqüència de l'escàndol, la COPE va ser expulsada de l'EGM i, més tard, readmesa, un retorn que Jiménez Losantos considera que l'emissora no hauria d'haver acceptat mai.

En aquest fragment del seu programa de dimarts, el podeu escoltar despotricant contra tothom, inclosos els seus caps, els directius de la COPE que van fer tot el possible perquè l'emissora tornès a ser admesa a l'EGM.





I aquí teniu la versió còmica de les paraules de Jiménez Losantos feta en el programa de RAC1 Minoria Absoluta.





Acudit: www.jrmora.com