dilluns, 6 de febrer del 2006

"España unida, jamás será vencida"

L'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras ja ha iniciat la seva anunciada ofensiva de febrer contra el líder del PP a Catalunya, Josep Piqué. Unes 2000 persones van assistir dissabte en un hotel de Barcelona a un acte contra l'Estatut, organitzat per el Foro Ermua i per Convivencia Cívica Catalana, la plataforma impulsada per Vidal-Quadras. A la convocatòria hi van ser presents bona part dels dirigents del PPC, entre ells Rafael Luna, Dolors Montserrat, Alberto Fernández Díaz, Daniel Sirera, Jorge Moragas, Xavier García Albiol i Eva García, però tant el portaveu del grup parlamentari, Francesc Vendrell com el propi Piqué, van optar per escaquejar-se, aquest darrer amb l'excusa que el mateix dia tenia un acte de las Nuevas Generaciones a Vitòria.

I van fer bé en allunyar-se dels partidaris de Vidal-Quadras perquè cada vegada que en les intervencions es feia alguna referència a l'actual president del PPC, el públic esclatava amb xiulets i amb crits de “Donde está Piqué, donde está Piqué?”. Ni el secretari general del partit, Rafael Luna, present a l'acte, es va lliurar de la xiulada.

Mentrestant, Vidal-Quadras, ex-president del PPC, era rebut amb una gran ovació i amb el crit unànime de “Presidente, presidente!”.

A hores d'ara encara no es sap exactament què van pactar fa uns dies Rajoy i Piqué perquè aquest darrer no presentés la seva dimissió, però en tot cas està ben clar que en el tracte no hi entra l'opció que Vidal-Quadras estigui quiet en la seva particular guerra fraticida contra l'ex-ministre català d'Aznar.

Un darrer detall sobre l'acte de Barcelona: entre els crits que es van poder escoltar hi havia el d'”España unida jamás será vencida”. En un anterior post de Diari de l'Absurd, ja comentàvem l'afició del PP de plagiar i manipular frases i fets que no corresponen exactament amb l'itinerari ideològic i històric de la dreta. Ho va fer l'alcalde de Salamanca amb la frase d'UnamunoVencereis pero no convencereis” i ho ha fet Rajoy apropiant-se de la Constitució de Cádiz per iniciar en aquella ciutat la recollida de signatures contra l'Estatut de Catalunya.

Doncs bé, ara han estat els partidaris de Vidal-Quadras els qui han manipulat “El pueblo unido jamás será vencido”, el títol de la cançó feta famosa a nivell mundial per Quilapayún i escrita pel compositor xilè, recentment desaparegut, Sergio Ortega, autor també de "Venceremos", tema de la campanya electoral de Salvador Allende.

Clar que probablement molts dels que dissabte cridaven “España unida jamás será vencida” no tenien ni idea de l'origen esquerranós de l'eslògan anti-Estatut i, a la seva manera, no feien altra cosa que animar l'acte amb una variant del que varen poder escoltar i cridar el novembre passat a Madrid a la manifestació contra la LOE: “La familia unida, jamás será vencida”.

La paradoxa de tot plegat és que el propi Piqué, a la seva etapa de jove militant comunista, ben segur que més d'una vegada havia cantat aquesta lletra:

De pie, luchar
el pueblo va a triunfar.
Será mejor
la vida que vendrá
a conquistar
nuestra felicidad
y en un clamor
mil voces de combate se alzarán,
dirán
canción de libertad,
con decisión
la patria vencerá.

Y ahora el pueblo
que se alza en la lucha
con voz de gigante
gritando: ¡adelante!

El pueblo unido, jamás será vencido,
el pueblo unido jamás será vencido...


Foto: Montserrat, García Albiol, Luna, Vidal-Quadras i Gabriel Cisneros, a l'acte de Barcelona. ElPunt/J.R

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mí em sembla que fins i tot el propi Rajoy te por a l'alternativa de Pique, veritablement aquest en Vidal Quadras en fa molta i els "friquis" que l'acompanyen encara més.Aquests de Convivencia Cívica son d'una caspa cavernaria i el Foro Ermua que dimonis i pinta aquí.