divendres, 27 de gener del 2006

Tejero, company de viatge del PP



Rajoy no té sort amb el seu projecte de fer que tot Espanya es pronunciï sobre una qüestió, la reforma de l'Estatut, en un referèndum que correspon només als catalans. Primer va anunciar que el seu partit recolliria més de mig milió de signatures per promoure una iniciativa legislativa popular que obligués al govern socialista a convocar el referèndum a tot l'estat...

Després va fer marxa enrere quan tothom li va fer veure que el projecte (déu del nostre cor!!) vulnerava la Constitució ja que els estatuts d'autonomia són lleis orgàniques i l'article 87.3 del text constitucional impedeix les iniciatives legislatives populars sobre aquest tipus de lleis.

A continuació, el líder popular ha anunciat que el PP portarà a terme igualment la recollida massiva de signatures mitjançant, entre altres coses, la instal·lació al carrer d'allò que abans se'n deien “mesas petitorias” i que ara sona un mica a ridícul i a caspòs. Segons Rajoy, aquest suport ciutadà s'utilitzarà per fer costat a una proposició no de llei del seu partit que instarà al president del govern a convocar el referèndum a tot Espanya. La consulta popular tindrà una única pregunta relacionada amb els dimonis que el PP veu darrera la reforma estatutària:

«Considera convenient que Espanya continuï sent una única nació en què tots els ciutadans siguin iguals en drets, obligacions, així com en l'accés a les prestacions públiques?»

Doncs bé, Rajoy ja ha obtingut, sense necessitat d'instal·lar cap “mesa petitoria” la primera signatura “virtual” a favor del referèndum: la del colpista Antonio Tejero.

En una carta publicada a Melilla Hoy, el mateix diari en què un capità de la Legió amenaçava recentment en plantar-se amb la seva companyia davant el ministeri de Defensa, l'extinent coronel de la Guàrdia Civil, condemnat pels fets del 23-F a 30 anys de presó i en llibertat des del 1996, exigeix al rei que intervingui contra els promotors de l'Estatut i acusa tant el Govern Zapatero com als partits catalans d'estar “intentant trencar la Corona d'Espanya”.

L'exmilitar colpista, que ha enviat la carta per fax des de Madrid en un text manuscrit perquè, segons ha reconegut, no li agraden els ordinadors, dona el seu suport al referèndum del PP i carrega contra la polèmica definició de Catalunya com nació:

No ho és ni al preàmbul ni a les entranyes de cap document ni ho ha sigut mai. Seríem molt covards si permetéssim que això es convertís en una vil realitat”.

L'entrada en l'escena política d'en Tejero no ha estat ben rebuda en el Partit Popular (“M'importa un rave”, ha dir textualment el secretari de comunicació del PP, Gabriel Elorriaga), però és el que succeeix quan una força política transmet missatges reaccionaris i propers a l'extrema dreta: que ben aviat acaben trucant a la seva porta mals companys de viatge.

Què dirà ara el senador del PP per Melilla, Carlos Benet que fa poc va fer un comentari “humorístic” dient que el general Pavía va entrar en cavall al Congrés, Tejero ho va fer amb pistola i Zapatero amb un tren de rodalies?

O el líder del PP a Canàries, José Manuel Soria que va assegurar que Zapatero “és el pitjor que li ha passat a Espanya després de Tejero”?

Posarà el PP a disposició de l'exmilitar colpista una “mesa petitoria” perquè aquest enemic de la democràcia sigui el primer en signar la petició de referèndum?


Foto: Tejero passejant l'any 2003 per la ciutat de Málaga.

3 comentaris:

ian llorens ha dit...

En Tejero, si que mes val que vingui a BCN sense sa mare.

Anònim ha dit...

Doncs a mi em va fer força il·lu que el Tejero más que ayer i menos que mañana recolzés les idees del Rajoy, Acebes i Zaplana nos vamos a la cama. La darrera vegada que aquest senyor va entrar en escena, el vent es va endur l'Alianza Popular i la Unión de Centro Democrático a passar el desert, i només quan l'Alianza es va canviar de nom i es va disfressar de partit de centredreta, dotze anys després si em surten els comptes, van aixecar el cap, que van haver d'acotar un altre cop quan es van treure la careta i van ensenyar les orelles de llop.

És dur d'aguantar tanta bestiesa, però per mi, que continuïn per aquest camí que jo diria que porta al Sàhara en comptes de a la Moncloa. És clar, això si no se'ls va de les mans l'encenedor; però a mi em sembla que el pal d'espases té poques cartes disponibles, ara per ara. I Europa ja no comença als Pirineus, sinó a Gibraltar... Ai, perdó, a les Canàries.

Salut
JordiPG

Anònim ha dit...

I sembla que en Tejero ho ha fet públic a un mitjà de Melilla.
Enyoren el passat. En el fons son tendres , tenen records, potser fins i tot tenen ànima i sentiments, colpistes, es clar, però sentiments.

josep