divendres, 13 de gener del 2006

El banner del PNB "segrestat" pels neonazis

Al Partit Nacionalista Basc li està passant aquests darrers dies a internet una cosa ben curiosa. El grup neonazi nord-americà Libertarian National Socialist Green Party (LNSGP) li ha “segrestat” un banner i l’ha penjat a la seva web junt amb altres anuncis de partits ultradretans com el NPD alemany, el BNP britànic, el NP dels Estats Units i el NSJAP japonès. La noticia del “segrest” ha estat donada per Hasta los Huevos.com, un blog que supera per la dreta al PP, i també ha aparegut a Periodista Digital. Finalment, el PNB ha publicat a la seva web una nota en la qual assegura que ningú els ha demanat permís per penjar el banner, anuncia que ha exigit al LNSGP la immediata retirada de l’anunci i recorda l’historial democràtic i antifeixista del partit.

Però què és el Libertarian National Socialist Green Party?. Doncs no es sap ben bé què. L’advocat i periodista nord-americà Ron Gunzburger, responsable de Politics 1, una de les webs més populars sobre el món polític dels Estats Units, es pregunta si són “nazis políticament correctes” capaços d’aplegar sota unes mateixes sigles les ideologies diametralment més oposades o si tot plegat és una broma.

A la seva web, el LNSGP es defineix com a nazi, ateu, ecologista radical, antiracista ( a la plana hi surt també un banner de les Panteres Negres) però favorable a la puresa i a la separació ètnica, progai, partidari de les drogues i contrari a la violència contra jueus, cristians, gais i persones amb disminucions físiques o psíquiques.

El LNSGP és un grup minoritari que queda del tot diluït dins la ultradreta nord-americana, on hi ha forces polítiques conegudes com l’American Nazi Party (ANP), que el 1964 va presentar a Lincoln Rockwell com a candidat a la presidència, i el Knight Party, el partit del Ku Klux Klan. També existeixen altres grups com el American Falangist Party i el Christian Falangist Party of America que tenen entre els seus herois a Mussolini, Franco i Peron.

Entre altres coses, Ron Gunzburger fonamenta els seus dubtes sobre la seriositat del LNSGP en l’aparició a la web del partit d’enllaços a noticies estranyes com ara la que portava per títol “Bases nazis a la Lluna establertes el 1942”.

Ara mateix a l’espai dedicat al fòrum també s’hi poden llegir discussions curioses com la que intenta donar resposta a si Jesucrist era consumidor de marihuana. L’afiliació al LNSGP és oberta a tothom, sense cap discriminació racial o sexual, excepte als que professen una creença cristiana o jueva. Per això resulta encara més sorprenent que hagin penjat a la seva web el banner del PNB, un partit d’inspiració clarament cristiana. Tal vegada, com han aprofitat per recordar a Hasta los Huevos.com, els responsables del LNSGP s’han llegit els pensaments racistes del fundador del PNB Sabino Arana escrits a finals del segle XIX, una època en que el racisme encara formava part de la ideologia de bona part dels estats europeus.