dimarts, 3 de gener del 2006

Tornem-hi amb Gas Natural i Endesa


L’agència Europa Press acaba d’informar que el Tribunal de Defensa de la Competència ha decidit recomanar al Govern espanyol que no autoritzi l’OPA de Gas Natural sobre Endesa. Res d’estrany tenint en compte que dels nou membres del tribunal n’hi ha sis nomenats pel PP (quatre d’ells just una setmana abans de les eleccions generals del 14 de març del 2004) i només tres pels socialistes.


El dictamen, que serà redactat avui dimarts, fonamenta el rebuig en que l’operació perjudicaria la competència en el sector energètic espanyol. La decisió no té caràcter vinculant, però obliga al Govern a pronunciar-se sobre l’OPA en el termini d’un mes des del moment en que li sigui presentat el dictamen. És a dir, que els socialistes s’hauran de mullar el febrer coincidint amb el reinici del curs parlamentari i per a tant l’escenari de les Corts serà l’altaveu de la polèmica.


Per més que el pronunciament del Tribunal de Defensa de la competència no pugui agafar per sorpresa a ningú, aquest refús és un nou maldecap per l’executiu de Zapatero tota vegada que el PP reobrirà en les properes hores l’afer de l’OPA impulsada per l’empresa catalana, que havia quedat tapat les darreres setmanes per la polèmica de l’Estatut, i tornarà a fer sang on més li dol al PSOE: el seu presumpte “favoritisme” amb el poder econòmic català, representat per Gas Natural i la Caixa, i la seva servitud amb els socis del tripartit.


Rajoy, Zaplana i Acebes saltaran altre cop a la jugular de Zapatero presentant-lo com un líder feble lligat de peus i de mans per la política de pactes i incapaç de defensar l’economia espanyola. Un president, en definitiva, “poc patriòtic”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Holes (el que escric no ho dic per tu, Toni, ni de broma)

En començo a estar fart d'aquesta pel·lícula ... ja s'ho faran !! ... si he de votar, que ja ho vaig fer (abans del merder), es que no m'interessa una posició dominant de Gas Natural, ni de qualsevol altra. (de qualsevol altre mercat) ... ens volen vendre la moto que això es bo ... dons serà pels propietaris ... jo no he vist ni una sola ventatja de la concentració d'empreses ... tot el contrari (faré un punt i apart)

. els que tenim anys recordem quant ens van vendre la moto que al liberalitzar els preus del carburants per vehicles ens van dir que tindríem ofertes a dojo, que els preus serien mes competitius, que a Europa (s'omplien la boca amb la paraula) la gent anava d'una benzinera a una altra a buscar el preu mes barat i que regalaven no se que ... de tot allò res de res ... tot i esta prohibit i penalitzat es posen d'acord amb els preus. Algú fa algo? .... el tribunal de la competència fa alguna cosa? alguna sanció ... pel forro de los .....

dit això .... també n'estic fart de les posicions dominats del polítics als orgens de gestió (es diuen així?) i en aquest cas no es perque sigui el PP. Que si majoria del PP, que si majoria del PSOE, que si la caixa tal esta dominada per aquell partit polític .... (si han dictaminat això es això, que no agrada? que es fotin) o tindrán raó qui diu que es un tema polític?

Mentre tant, els del carrer, el que en diem i som "poble soberà" ... res de res. Poble soberà? ... on? .... a pagar els plats trencats i aguantar la poca feina que foten aquesta colla d'impresentables (de tots el colors) ... després es queixaran de l'abstenció, de la falta d'interès per la política. Diran que han de reflexionar i sobre tot la famosa frase "prenem nota" .... de que prenen nota? de que la propera vegada fer-ho igual i que no es noti tant?

Sincerament .... ens volen involucrar en un tema empresarial pur i dur .... a mi que no m'hi busquin ... a sobre ens foten en bandos oposats i ens enfrontem com si tinguéssim, la majoria, a veure en alguna d'aquestes empreses ...

Ho sento, però cada cop estic mes emprenyat amb tot això ..... ens volen fer veure que ens salvaran la vida .....

P.D.: Lo important .... per quant els, transports públics, autopistes, etc .. gratis? ... això es el que m'importa. Però no interessa ... no sols s'emporten l'IVA (casi el menys important) ... el 33% del impost de societats (beneficis) ... així que no em vinguin amb sopars de duro.

Anònim ha dit...

Perquè serveix tantes entitats com el tribunal de competencies etc,etc si tot està tocat per el partidisme no hi podrien posar gent independent, ho és que no els tenim. Tant a USA com el Reine Unit s'ha votat en contra de decisions importants als seus mandataris corresponents. Aquesta democràcia espanyola no avança més aviat retrocedeix.