divendres, 6 de gener del 2006

El caviar, el règim i l'entrecuix

Estic desolat. Ara que havia decidit abandonar el pa en tomata i substituir-lo per torradetes amb beluga o sevruga, Nacions Unides, mitjançant un acord de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), ha prohibit totes les exportacions de caviar. La decisió s'ha pres davant la greu davallada d'esturions a zones tradicionalment productores com el Mar Caspi, d'on surt el 90 per cent del caviar que es consumeix al món.

Diuen que a l'holocaust que estan patint aquests peixos hi té molt a veure el mercat negre, cosa que no m'estranya tenint en compte que el caviar és un dels aliments més cars del món: una llauna de 50 grams pot arribar a costar més de 100 euros.

A la seva web, l'empresa Imperial Caspian Trade fa una gran lloança de les propietats alimentaries d'aquest "or negre" gastronòmic. Assegura que aporta un fotimer de proteïnes i de vitamines i que cent grams de sevruga té 2.600 calories.

Trec la calculadora. Posem que em gasto 250 euros per comprar 100 grams de caviar i, abocat al plaer solitari, els ingereixo a cremadent sense compartir el vici amb ningú. Cada caloria em surt per 10,4 euros, unes 1.730 peles, cosa que, amb perdó dels desventrats esturions, seria un bon argument per promoure el caviar com a dieta bàsica de qualsevol pla d'aprimament. Res de gimnàs o de bullits infectes. O t'aprimes la cartera o t'aprimes el cos. O caixa o faixa.

I no si val a fer trampes amb els ous de lumpus, aquest caviar fals, tenyit de negre o vermell i mancat de tota elegància. Diuen que Caterina de Rússia feia incloure beluga en el sopar dels guàrdies que controlaven l'accés a les seves estances i que, aprofitant les propietats afrodisíaques del caviar, s'els passava per l'entrecuix un darrera l'altre. Us imagineu a la zarina i futura emperadriu alimentant la concupiscència amb ous de lumpus comprats al super de la cantonada?

No feu trampes i si no podeu comprar sevruga del Caspi, reconcilieu-vos amb el nostrat pa amb tomata i pernil o demaneu un crèdit a La Caixa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Noi, com tu, no sé què faré sense la meva racíó diària de pa amb tomàquet amb caviar. Abans tirava amb un civil en comptes de caviar, però ara els tinc prohibits per causa de la pressió.

Salut
JordiPG

Toni Dalmau ha dit...

Doncs si tens la pressió alta vigila amb el caviar: el preparen afegint-hi sal. O sigui que no abusis del beluga del mercat negre. Ja ho sé que és cardat, però que hi vols fer... :-(

Salut i bona navegació!