dijous, 15 de setembre del 2005

La barretina de l'Aguirre


La Punxa d'En Jap publicada en El Punt Posted by Picasa


El brillant i incisiu ninotaire d’El Punt Joan Antoni Poch, en Jap, ha posat la barretina a Esperanza Aguirre. La presidenta de la Comunitat de Madrid s’ho mereix després de les seves sorprenents declaracions sobre l’OPA de Gas Natural a Endesa. Respecte al possible trasllat de la seu d’Endesa a Catalunya, Aguirre ha dit textualment que "és una mala notícia per a la Comunitat de Madrid que la seu d'una empresa elèctrica que és multinacional i que és una de les grans empreses espanyoles multinacionals es traslladi fora del territori nacional".

Davant el rebombori provocat per Aguirre amb la seva concessió de la independència a Catalunya, la Comunitat de Madrid s’ha afanyat a fer saber oficialment que tot plegat ha estat un error i que on la presidenta deia “territori nacional” volia dir “territori regional”.

Durant la guerra civil, el territori ocupat pels feixistes era conegut com la “zona nacional”. Més tard, a la Transició, les parets de determinats barris de Madrid per on corrien els grupuscles d’ultradreta també mostraven pintades amb idèntica denominació. Ara, alguns membres del PP tenen el tema tant interioritzat que el subconscient els marca les fronteres del que és o no és “territori nacional” segons si el controlen o no per la força de les urnes.

Però a Esperanza Aguirre no li passa només això. També li dol i molt la possibilitat que la Comunitat de Madrid deixi de rebre els impostos que paga Endesa per tenir la seu a la capital d’Espanya. Segons rumors que circulen pel món econòmic, Gas Natural pretén recuperar l’antic model públic d’Endesa i crear societats a les comunitats on està implantada i on podria acabar pagant els tributs (Catalunya, Canàries, Andalusia, Aragó i Balears).

En tot cas i a l’espera que es concretin aquests plans, el diari La Razón ja ha fet un esforç per tranquilitzar a Aguirre. En una informació publicada dimecres a tota plana s’afirma que “la OPA de Gas Natural sobre Endesa no supondrá un aumento de recursos para la Generalitat de Catalunya, según los expertos consultados por este diario. Un futuro cambio de sede de Endesa a Barcelona apenas supondría una merma de varios millones de euros para las cuentas de la Comunidad de Madrid”.

Per a tant, si ho diu en Luis María Ansón, un dels totems de la dreta, Esperanza pot dormir ben tranquila i pensar que amb barretina o sense, els diners sempre són i seran conservadors.

3 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.