dijous, 8 de setembre del 2005

Quin Estatut vol el Barça?


Joan Laporta, president del FC Barcelona. Foto: AP Posted by Picasa

Diumenge, coincidint amb l’11 de Setembre, la directiva del Barça ha decidit exhibir una pancarta en el Camp Nou a favor del nou Estatut. Segons Laporta, l’acte tindrà un caràcter institucional i no hi participaran els jugadors. “S’ha de respectar la forma de pensar de cada u” ha puntualitzat el president del FC Barcelona.

L’idea, que va sorgir en una conversa recent entre Maragall i Laporta , té un problema evident. Quin estatut reivindicarà el Barça? El del PSC?; el d’ERC?; el d’IC-V?; el de CiU?; el del PP?.

Com que en aquest tema hi ha tants caps com barrets, han fet molt bé els jugadors del Barça de xiular cap un altre costat. Més val que gastin les energies pensant com poden barrinar la porteria del Mallorca i deixin per la directiva el debat sobre quin estatut els agrada més. Laporta, a qui imagino en el futur substituint la llotja presidencial per, com a mínim, un escó, ja s’ha pronunciat avui a favor d’incloure a l’Estatut els drets històrics i el concert econòmic.

Però la resta de la directiva pensa el mateix? Quina opinió sobre el tema deu tenir el directiu i cunyat del president, Alejandro Echevarria,
patró de la Fundación Francisco Franco i col·lega en aquesta mateixa entitat de personatges com l'excomandant Ricardo Pardo Zancada, un dels protagonistes del 23-F?.

Seria apassionant saber quin Estatut vol Echevarria i quin contingut estatutari veuria compatible amb els objectius de la fundació que ell impulsa els quals, oficialment, són els següents:

"Difundir el conocimiento de Francisco Franco. Promover y realizar estudios sobre el pensamiento de Franco y sobre las realizaciones de los años de su mandato. Contribuir a la proyección de su ideario sobre el futuro de la vida española.

Des de les seves tombes, el president del Barça Josep Suñol, afusellat pels feixistes el 1936, i el president de la Generalitat Lluís Companys, es farien un bon tip de riure escoltant les dissertacions estatutàries del cunyat de Laporta.