dissabte, 1 de gener del 2011

The Game BWR: problemes tècnics


Ja he superat les primeres 24 hores de regata a bord del Jecsalis i ara, a quarts de deu del vespre, el vaixell virtual porta recorregut un tram de 154 milles nàutiques  des de Barcelona. Estic a la costa valenciana, rumb al cap de la Nau i ocupo en el rànquing global de The Game Barcelona World Race la posició 2.692, un lloc gens destacable però tampoc menyspreable tenint en compte els meus limitadíssims coneixements en navegació nàutica i el fet que, segons les darreres dades facilitades per l'organització, ja participen en aquesta volta al món uns 14.000 jugadors.

La primera jornada s'ha caracteritzat per dos factors: el poc vent, que només ha permès al Jecsalis arribar a una velocitat màxima de 9,2 nusos (9,2 milles nàutiques per hora), i els problemes tècnics de login que durant moltes hores ens han impedit a gran nombre de participants connectar-nos al joc. Això ha comportat que els afectats no poguéssim portar a terme les maniobres adients, tant pel que fa a la correcció de rumb com al canvi de veles, una situació que ha generat notable malestar entre els jugadors. En el fòrum del videojoc ja hi ha qui proposa que es faci un reset quan la flota arribi a l'estret de Gibraltar i que en aquell punt tots els vaixell tornin a sortir en igualtat de condicions. De moment els organitzadors només han reconegut que s'han produït problemes a les hores punta i que ara ja estan resolts. Esperem que així sigui.

Mentrestant, a la regata real, la primera posició entre els catorze vaixells participants l'ocupa a aquesta hora el Foncia de Michel Desjoyeaux, el navegant oceànic que més triomfs ha aconseguit en solitari i en doble i que és considerat un autèntic mite en aquestes competicions.



Imatge 1: Una captura de pantalla del Jecsalis navegant a primera hora de la tarda a l'alçada de València.

Imatge 2: El vaixell Foncia. / BWR

2 comentaris:

Pejots ha dit...

No crec que s'hagin superat els problemes del joc virtual BWR. Ara són la 1:00 del dia 3 i el servidor està aturat fa un parell d'hores i no s'hi pot entrar... (ahir nit va passar el mateix)
Tampoc se quanta gent hi estem intentant jugar però dels 14.000, inscrits aquesta tarda jo en vèia 3 ó 4 dotzenes al mapa de navegació.
En fi, no se si serà un fracàs... (el joc, clar)

Faluc ha dit...

Es veritat que hi ha problemes per entrar a certes hores, sobretot quan coincideixen les noves dades meteorologiques (cada 6h.) amb hores punta de conexio d'usuaris.
D'altra banda, no es mostren tots els vaixells virtuals, sinó que apareixen d'una banda els capdavanters, i de l'altre se'n mostren uns quants aleatòriament.

Salut i bona regata virtual!